«Мамо, не того коня я хотів»: Орбан емоційно пожурився, що Угорщина у складі ЄС

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вважає, що сьогодні Європейський Союз зовсім не той, до якого приєдналася Угорщина у 2004 році. Про це Орбан сказав у своїх коментарях до 20-річчя вступу Угорщини в ЄС угорському державному радіо, повідомляє видання Telex.

Глава угорського уряду відзначив, що сам агітував за вступ до ЄС у 2004 році і все ще вірить, що краще бути в Євросоюзі, ніж за його межами. Але, за словами Орбана, ЄС був не таким, як сьогодні, коли Угорщина стала його членом.

«Я маю на увазі, що в той час не було жодної розмови про те, що мільйони мігрантів будуть допущені до ЄС, а ті, хто їх не хоче, як ми, угорці, будуть змушені прийняти їх», – сказав Орбан.

Також Орбану не до вподоби мігранти та рух  ЛГБТ. «Не йшлося й про те, що якщо хтось скаже, що сім’я складається з чоловіка, жінки і дитини, то з нього будуть глузувати в європейських ліберальних ЗМІ. Або якщо країна напише в конституції, що мати – жінка, а батько – чоловік, як в Угорщині, то вона зіткнеться з помстою. Не так колись виглядала Європа!» – обурився угорський прем’єр-міністр.

Він додав, що Угорщина стала членом ЄС, тому що Європа означала мир і процвітання, а «зараз ми в економічній кризі», а «європейські лідери втягнуть континент у війну замість миру».

«Перше, що варто сказати, оцінюючи останні двадцять років, це: панове, це не те, про що ми домовилися. Мамо, не того коня я хотів», – сказав Орбан, вживши давню приказку, яку здебільшого вживають жителі у сільських районах Угорщини.
Що Орбан сказав про війну Росії проти України
Він звернувся до російсько-української війни як до причини економічних труднощів Угорщини. «Це є причиною того, що виробництво було нижчим, а інфляція вищою», – сказав Орбан, додавши, що «економіка Угорщини подвоїлася б, якби не було війни».

Нагадаємо, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан постійно блокує виділення допомоги Україні, адже вважає, що гроші, які надають Україні, мають давати Угорщині.

Ольга Степанова

Recent Posts

Смерть, яка не знає міри: вчені розповіли про зв’язок популярних напоїв із розвитком раку

Вживання алкоголю здавна асоціюється з соціальними зв'язками і розслабленням, і багато хто колись вважав, що…

7 хв. ago

У Житомирі вздовж берега річки Тетерів зафіксовано масовий мор риби

У Житомирі зафіксували масовий мор риби вздовж берега річки Тетерів в районі Корбутівки. За цим…

11 хв. ago

“Великий удар під дих Москві”: нардеп Дунда запропонував ЗСУ зайти в Білорусь

Нещодавно самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляв, що їм потрібно готуватися до війни, як уже зараз…

34 хв. ago

Жінку оштрафували на 140 тисяч гривень через ТЦК і забрали телефон

У Чернігівській області жінку оштрафували на 140 тисяч гривень за те що вона у місцевому…

47 хв. ago

Не наші методи: нардеп “Слуги народу” вважає, що гроші добровольцям ЗСУ не потрібні

Народний депутат Ігор Кривошеєв називає виплати військовим "неправильною мотивацією". Народний депутат від "Слуги народу" Ігор Кривошеєв вважає,…

52 хв. ago

Через густий туман у Києві трапилось багато серйозних ДТП: подробиці та фото, відео

У суботу, 5 жовтня, Київ опинився в умовах густого туману, що спричинило значне ускладнення ситуації…

1 годину ago