Депутати Київради рік ухилялися від служби, але отримували зарплати ЗСУ

Троє депутатів Київської міської ради та один з їх помічників протягом року ухилялись від військової служби, проте отримували грошове забезпечення. Тепер їх судитимуть. Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

“Солдати однієї з військових частин, троє з яких мають статус столичних депутатів, а ще один – помічник депутата Київради, впродовж року не з’являлись на військову службу, проте отримували грошове забезпечення”, — йдеться у повідомленні.

В ДБР уточнили, що до цієї схеми був залучений керівник апарату Київської міської військової адміністрації, який сприяв оформленню липового “відрядження” для чоловіків до КМВА. Крім того, ухилянтам допомагав командир однієї з військових частин тероборони, де політики мали проходити службу за мобілізацією.

Фігуранти обвинувачуються в ухиленні від несення обов’язків військової служби, що вчинене групою осіб за попередньою змовою, а керівник апарату Київської міської військової адміністрації – у сприянні в ухиленні. Командир військової частини обвинувачується у перевищенні службових повноважень. Усі обвинувальні акти вже скеровані до суду та чекають на розгляд.

Нагадаємо, у Запоріжжі судитимуть посадовця Центрального об’єднаного районного ТЦК та СП, якого правоохоронці викрили на незаконному вилученні автомобілів. За даними слідства, посадовець запорізького військкомату у березні 2022 року забрав із автостоянки чотири вантажівки та мікроавтобус.

Також повідомлялось, що після того, як в Україні був ухвалений і підписаний президентом закон про мобілізацію, в країні фіксують збільшення кількості військовозобов’язаних чоловіків, які укладають шлюб із жінками, що мають інвалідність. Фактично це дає можливість отримати звільнення від призову до лав ЗСУ й дозволяє на законних підставах виїхати за кордон.

Ольга Степанова

Recent Posts

Обмежено придатних українців до 25 років не братимуть до війська: що буде з уже мобілізованими

В Україні припинять мобілізацію обмежено придатних чоловіків віком до 25 років. Відповідний указ видасть Міністерство…

9 хв. ago

“Він просто геній”: пілот-віртуоз посадив літак лише з одним робочим колесом в шасі (відео)

Пілот-віртуоз здійснив "хрестоматійну" аварійну посадку на одному колесі. На драматичних кадрах можна побачити, як літак…

18 хв. ago

Стали відомі нові подробиці про загибель батискафа Titan і його екіпажу

Берегова охорона США опублікувала кадри загибелі підводного човна Titan після його смертоносного вибуху в червні…

31 хв. ago

Більшість працівників ТЦК не були на війні, – боєць із 3 ОШБр

У Третій окремій штурмовій бригаді (3 ОШБр) розкритикували жорсткі дії, які іноді застосовують працівники ТЦК,…

38 хв. ago

Генштаб Ізраїлю затвердив план наступу на Ліван – Israel National News

Начальник Генерального штабу ЦАХАЛу генерал-лейтенант Герці Халеві провів оцінку ситуації в північному командуванні за участю…

50 хв. ago

Рослини “розмовляють” одна з одною, і ми зможемо незабаром вивчити їхню мову – науковці

Багато хто сприймає рослини як мовчазні та пасивні, проте сучасна наука показує, що ці зелені…

59 хв. ago