А де Умєров? Українці не можуть знайти  “зниклого” міністра оборони

Українське суспільство не на жарт схвилювала ситуацію навколо міністра оборони Рустема Умєрова. У мережі зауважили, що його прізвище зникло з документів, зокрема, з нового наказу МО, яким визначається придатність до військової служби.

Справа в тому, що 3 травня у відкритому доступі з’явився наказ Міністерства оборони від 27 квітня “Про затвердження Змін до Положення про військово-лікарську експертизу у Збройних Силах України”. Проте замість Умєрова його підписав тимчасово виконуючий обов’язки Міністра оборони України генерал-лейтенант Гаврилюк.

Дехто, враховуючи, що офіційно про відставку міністра ніхто не повідомляв, висловив думку, що не виключено, що наприкінці квітня його відправили у відпустку.

При цьому ситуація триває вже далеко не перший місяць. Наприклад, те ж саме було з наказом “Про внесення змін до Положення про Центральний науково-дослідний інститут озброєння та військової техніки Збройних сил України” від 27 лютого.

Олії у вогонь підлила ще й резонансна публікація головреда “Цензор.НЕТ” Юрія Бутусова, який, посилаючись на власні джерела, заявив, що Офіс президента нібито готує відставку віце-прем’єрміністра з відновлення – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова, “а на його місце планується призначення чинного міністра оборони Рустема Умєрова”.

Втім, в українському Центрі протидії дезінформації поки що спростовують цю інформацію. Але так завжди було. Спочатку спростовують, а потім звільняють

Вставив свої “п’ять копійок” в цю історію і радник голови ОП Лещенко. Він заявив, що ця, начебто, неправдива інформація не тільки дестабілізує роботу уряду, а й військового керівництва“. Ну, тут все просто. Адже всі в України чудово знають, що ніщо так не дестабілізує роботу держави і її спроможності протистояти ворогу, як вся ця армія українських чиновників, які або безбожно крадуть гроші із держбюджету, або виявляють крайню некомпетентність. 

Відмітимо також те, що  Бутусов у відповідь на звинувачення у брехні назвав Лещенка та ЦПД “фейкометами”. “Фейкомети при владі мають нахабство звинувачувати після своїх ганебних заперечень звільнення Залужного”, — зазначив він. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Є ризик втрати Торецька і Нью-Йорка: DeepState повідомив про невтішне становище 206 ОБ ТрО

Моніторинговий проєкт DeepState повідомив про важке становище 206 батальйону ТрО. Наслідками ситуації, що склалася, може стати…

8 години ago

“Людина, яку запихнули в бусик, не буде воювати”: командир ЗСУ різко висловився про мобілізацію

Людина, яку запихнули, ногами забили в бусик — вона не буде воювати. Вона зробить все що завгодно,…

8 години ago

Військові змушені купувати за власні кошти те, що зараз без проблем отримує поліція

Військовий Ігор Луценко повідомив, що з весни цього року спостерігає у найбільших містах чудові новенькі…

8 години ago

Кожен третій росіянин схвалює ядерний удар по Україні — опитування

Понад третина російських громадян вважають “виправданим” у війні проти України застосування ядерної зброї. Про це свідчать результати…

8 години ago

Які документи мобілізованому мають видати в ТЦК

Мобілізаційний процес в Україні набрав нових обертів після ухвалення нового законопроєкту про мобілізацію. Це зумовлено необхідністю…

8 години ago

Як вибрати ідеальний головний убір на літо 2024

Літній сезон 2024 обіцяє бути особливо спекотним, і в таку погоду неможливо обійтися без головного…

8 години ago