Трамп назвав мігрантів “тваринами”, маніпулюючи гострою проблемою у США

У вівторок, 2 квітня, кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп знову використав у своїй передвиборчій кампанії принизливу риторику, цього разу щодо мігрантів-нелегалів. Про це пише Reuters.

Виступаючи в Мічигані з промовою під назвою “Кривава лазня Байдена на кордоні” в оточенні працівників правоохоронних органів, він докладно описав кілька кримінальних справ за участю підозрюваних, які перебувають нелегально в Америці, і зловісним тоном вимовив, що насильство і хаос поглинуть США, якщо саме він не виграє на виборах 5 листопада.

Пізніше, будучи в рамках передвиборчої кампанії у штаті Вісконсин, він знову повторив свій наратив про “останню битву” Америки, назвавши так президентські вибори 2024 року.

Згадуючи деякі випадки вбивств американців, імовірно, іммігрантами, він вводить в оману свій електорат, розповідаючи про нібито зустрічі з сім’ями жертв, про те, що на противагу демократам, за його словами, вважає цих людей “тваринами”, “недолюдьми”.

На думку експертів Reuters, Трамп часто бездоказово стверджує, що мігранти спричинили сплеск насильницьких злочинів у містах США. У Мічигані 2 квітня він повторив необґрунтовану заяву про те, що латиноамериканські країни навмисно відправляють своїх злочинців до Сполучених Штатів.

Водночас, за даними агентства, які спираються на офіційну статистику, люди, які живуть у США нелегально, не скоюють насильницьких злочинів із більшою частотою, ніж корінні громадяни.

Водночас демократ Джо Байден, суперник Трампа на листопадових президентських виборах, звинувачує колишнього президента США в тому, що він заохочує республіканців у Конгресі не ухвалювати у 2024 році закон, який посилив би безпеку на південному кордоні та запровадив би заходи, спрямовані на скорочення нелегальної імміграції.

“Дональд Трамп використовує граничну риторику, яка пропагує розкол, ненависть і насильство в нашій країні”, — заявив журналістам 2 квітня Майкл Тайлер, директор зі зв’язків із громадськістю передвиборчого штабу Байдена.

В опитуванні Reuters/Ipsos, опублікованому наприкінці лютого, близько 38% республіканців назвали імміграцію головною проблемою країни, як і кожен п’ятий незалежний кандидат.

Ольга Степанова

Recent Posts

Ваш образ буде неперевершеним: як стилізувати джинсову спідницю влітку

За кілька тижнів починається літній сезон, а це означає, що пора задуматися про гардероб на…

2 хв. ago

29-річна жінка закінчить своє життя евтаназією у травні: як вона проведе останні хвилини

Жінка, яка ухвалила рішення закінчити своє життя, оскільки більше не може "впоратися" зі своєю психічною хворобою, пояснила,…

21 хв. ago

Магнітні бурі: прогноз на вихідні, 18-19 травня

Прогноз сонячної та геомагнітної активності на 18-19 травня 2024 року опублікував Центр прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та…

29 хв. ago

Мобілізація по-новому: як працюватимуть в Києві ЦНАПи та які документи треба нести з собою

З 18 травня всі ЦНАПи Києва розпочнуть приймати відвідувачів для оновлення облікових даних військовозобов’язаних. Про готовність центрів…

32 хв. ago

З оголеними плечима: рідкісний портрет Кейт Міддлтон з’явився на виставці

У головній резиденції британських монархів у Лондоні 17 травня 2024 року відкрилася виставка «Королівські портрети:…

37 хв. ago

Суд РФ заарештував активи німецького банку Deutsche Bank.

Під загрозою опинились також банки Unicredit та Commerzbank Арбітражний суд Санкт-Петербурга наклав арешт на російські…

37 хв. ago