Уряд погодився збільшити бронь від мобілізації для чиновників та працівників держструктур

Кабінет міністрів вніс зміни в організацію призову військовозобов’язаних громадян на військову службу під час мобілізації. Про це повідомив представник уряду в Верховній Раді Тарас Мельничук.

За його інформацією, урядом було внесено зміни до положення про Міжвідомчу робочу групу з питань організації призову військовозобов’язаних громадян на військову службу під час мобілізації.

Зміни відбулися, зазначив Тарас Мельничук, в частині надання повноважень робочій групі подавати міністру оборони пропозиції щодо збільшення обсягів бронювання.

Внесено зміни до порядку бронювання військовозобов’язаних за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування та підприємствами, установами організаціями на період мобілізації та на воєнний час, в частині надання міністру оборони повноважень приймати рішення на підставі пропозицій Міжвідомчої робочої групи з питань організації призову військовозобов’язаних громадян на військову службу під час мобілізації про збільшення обсягів бронювання.

Додамо, що у червні Кабмін утворив Міжвідомчу робочу групу з питань організації призову, яка “опікується” питаннями призову працівників державних структур. Основними завданнями групи, що складається з представників Міноборони, МОЗ, Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості, МВС, Мінекономіки, МОН, Міненерго, Мінрозвитку, Держприкордонслужби та Національної поліції, є координація з ТЦК та СП щодо оповіщення та мобілізації військовозобов’язаних громадян, які працюють в органах виконавчої влади, їх територіальних органах, на державних підприємствах, в установах і організаціях.

Ольга Степанова

Recent Posts

Хвора на рак Кейт Міддлтон може порушити королівську традицію: випливли нові подробиці

У березні 2024 року Кейт Міддлтон записала відеозвернення до британців та світової громадськості, в якому…

2 хв. ago

Хезболла вдарила 200 ракетами та безпілотниками по базах Ізраїлю, – Bloomberg

Ліванське угруповання "Хезболла", що має підтримку Ірану, заявило про завдання масових ракетних ударів та ударів безпілотниками по північних…

18 хв. ago

Прогноз магнітних бур на 4-6 липня: якою буде сонячна активність

«Главком» підготував для вас прогноз магнітних бур на наступні три дні, що базується на даних, які надає Центр прогнозування…

20 хв. ago

Оболонь відчуває резиновий сморід: у Києві на Подолі горить великий склад

У Києві на Рибальському острові в четвер, 4 червня, почалася сильна пожежа. Горіла двоповерхова будівля складу по…

21 хв. ago

Закриття ФОПів в Україні зросло на 54%: дослідження

В Україні зафіксоване стрімке скорочення кількості фізичних осіб підприємців та продовжується тенденція скорочення кількості зареєстрованих…

28 хв. ago

Підлеглий Кличка підтвердив: його син «допомагав» вивозити сиріт за кордон і не повернувся в Україну

Начальник Служби у справах дітей та сім'ї КМДА Валерій Танцюра підтвердив, що його син у…

31 хв. ago