Трамп планує переговори з Путіним щодо територій України, – Politico

У рамках плану Дональда Трампа щодо НАТО Альянс зобов’язується припинити подальше розширення на схід – зокрема, на Україну та Грузію, а також веде переговори з Путіним про те, яку частину української території Москва зможе “зберегти” за собою.

Про це пише Politico з посиланням на експертів з питань національної безпеки, пов’язаних з експрезидентом США.

“Швидке вирішення українського конфлікту, що тривав два з половиною роки, також, імовірно, зіграє ключову роль у планах Трампа щодо НАТО”, – йдеться в публікації.

Також наголошується, що в разі своєї перемоги на виборах Трамп може відкликати гарантії безпеки для країн Альянсу, які витрачають менше 2% ВВП на оборону.

“Правду кажучи, Трамп навряд чи повністю вийде з НАТО… Але навіть якщо він формально не залишить організацію, це не означає, що НАТО переживе другий термін Трампа в цілості й схоронності”, – пише Politico.

За словами джерел, США збережуть свою ядерну парасольку над Європою під час другого терміну Трампа, зберігаючи свою військово-повітряну міць і бази в Німеччині, Англії та Туреччині, а також свої військово-морські сили. Разом з тим, основна частина піхоти, бронетехніки, матеріально-технічного забезпечення та артилерії зрештою перейде з рук американців у руки європейців.

Зрушення, яке передбачає план Трампа щодо НАТО, передбачатиме “значне і суттєве” скорочення ролі Америки у сфері безпеки в Європі.

“Мирний план” радників Трампа – що повідомлялося

Нагадаємо, агентство Reuters писало, що два ключові радники Дональда Трампа – Кіт Келлогг і Фред Фляйц – презентували йому план завершення війни в Україні. Зазначалося, що цей план передбачає, що Україна зможе отримати більше американської зброї тільки в тому разі, якщо вступить у мирні переговори.

Ольга Степанова

Recent Posts

Є ризик втрати Торецька і Нью-Йорка: DeepState повідомив про невтішне становище 206 ОБ ТрО

Моніторинговий проєкт DeepState повідомив про важке становище 206 батальйону ТрО. Наслідками ситуації, що склалася, може стати…

49 хв. ago

“Людина, яку запихнули в бусик, не буде воювати”: командир ЗСУ різко висловився про мобілізацію

Людина, яку запихнули, ногами забили в бусик — вона не буде воювати. Вона зробить все що завгодно,…

54 хв. ago

Військові змушені купувати за власні кошти те, що зараз без проблем отримує поліція

Військовий Ігор Луценко повідомив, що з весни цього року спостерігає у найбільших містах чудові новенькі…

58 хв. ago

Кожен третій росіянин схвалює ядерний удар по Україні — опитування

Понад третина російських громадян вважають “виправданим” у війні проти України застосування ядерної зброї. Про це свідчать результати…

1 годину ago

Які документи мобілізованому мають видати в ТЦК

Мобілізаційний процес в Україні набрав нових обертів після ухвалення нового законопроєкту про мобілізацію. Це зумовлено необхідністю…

1 годину ago

Як вибрати ідеальний головний убір на літо 2024

Літній сезон 2024 обіцяє бути особливо спекотним, і в таку погоду неможливо обійтися без головного…

1 годину ago