Кухарі в їдальні ВР самі куштують усі страви, щоб росіяни не отруїли нардепів

Народний депутат та колишній ресторатор Микола Тищенко, який з тимчасовою слідчою комісією працює над питанням харчування у ЗСУ, розповів виданню “Інформатор” про цей напрямок своєї роботи. За його словами, зараз вони разом з міністром оборони, командою МО та нардепами готують концепцію щодо перевірок харчування.

“Я багато виїжджаю і спілкуюся з хлопцями. 4000-4500 ккал мають отримувати військові, тоді вони будуть працювати та вирішувати завдання. На передовій ситуація не дозволяє відходити від сухпайків, там не можливо кулінарити. В тилу ж звісно є умови, щоб кухарі готували. Військові хочу вживати більше мʼяса, риби, фруктів, якісних овочів. Більше енергетиків: шоколад, згущене молоко, які усі люблять. Щоб виконувати енергозатратні завдання, раціон не має відрізнятися від того, що й у мирні часи”.

В депутатів смаку немає

Також він розповів про харчування у їдальні Верховної Ради. За словами політика, низьких цін як у довоєнні часи там вже немає.

“Це звичайна столова, домашня їжа, яка коштує своїх грошей. То є міф, що там якісь марципани, як я і сам раніше думав. Там звичайна їжа: голубці, картопля, драники. Українська націленість у харчуванні. Смаколиків, до яких я звик як відомий ресторатор і ведучий передачі “Мастер шеф”, не має. Навіть, іноді це прикро. Адже ж нардепи, які не знають багатьох страв. І запитують мене, а що це?! Бо в них трохи не розвинувся смак. А я 30 років розвивав українцям смаки та демонстрував усе найкраще”, – розповідає Тищенко.

Ресторатора обурює, що кухарі часто стали називати страви воєнними термінами і таке подібне. Але, за його словами, така тенденція скоро мине.

“Я не думаю, що патріотичні назви типу салат “Байрактар” чи десерт “Джонсонюк”, які під час війни зʼявилися в деяких закладах, мають популярність у ресторанному бізнесі. Це похоть часу. Ну яка може бути страва “Джонсонюк”?! Страва це курчата куріпки, фаршировані креветкою з доданням юзу та білими гребінцями, от страва”, – каже депутат.

Тищенко у їдальні ВР

Що стосується безпеки страв у їдальні парламенту, за неї відповідають кухарі. Як каже колишній телеведучий, їжа, яку подають депутатам, ретельно перевіряється.

“Росіяни готові всіх нас отруїти, тільки сплять і бачать, щоб ми перестали працювати. Це не секрет, бо без парламенту країни не існує. Та в нашій їдальні нас ніколи не отруять. Бо в нас дуже файні кухарі. Захищають нас депутатів і самі куштують страви”, – впевнений парламентар.

Ольга Степанова

Recent Posts

У Німеччині пропонують збивати російські ракети з території країн НАТО

Депутати Бундестагу Німеччини з партії канцлера Олафа Шольца вважали за можливе захистити небо України з…

2 хв. ago

Антикорупціонера Шабуніна звинуватили у привласненні авто для фронту

Відомий антикорупціонер Віталій Шабунін, якого звинувачують в ухиленні від військової служби, використовує в особистих цілях…

1 годину ago

Антитрендове взуття, яке стилісти не радять носити влітку 2024 року: фото

Мода дуже швидкоплинна, тому вчорашні тренди сьогодні можуть стати антитрендами. І мова не лише про…

3 години ago

Навіть не по 4 грн за кВт: нардеп сказав наскільки подорожчає світло з 1 червня

Згідно з останніми обговореннями в Українському уряді, тарифи на електроенергію для населення, можливо, будуть підвищені вже з…

4 години ago

Пролетіла над джунглями та полоскотала нерви на скляній підлозі: колишня Кличка показала відпочинок на Самуї

Колишня дружина київського міського голови, Наталія Єгорова, показала світлини зі свого відпочинку на острові Самуї.…

4 години ago

Вєрка Сердючка розлютила українців: що трапилося (відео)

Українського співака Андрія Данилка, який виступає на сцені в образі Вєрки Сердючки, розкритикували українці.  Виявилося,…

4 години ago