Кухарі в їдальні ВР самі куштують усі страви, щоб росіяни не отруїли нардепів

Народний депутат та колишній ресторатор Микола Тищенко, який з тимчасовою слідчою комісією працює над питанням харчування у ЗСУ, розповів виданню “Інформатор” про цей напрямок своєї роботи. За його словами, зараз вони разом з міністром оборони, командою МО та нардепами готують концепцію щодо перевірок харчування.

“Я багато виїжджаю і спілкуюся з хлопцями. 4000-4500 ккал мають отримувати військові, тоді вони будуть працювати та вирішувати завдання. На передовій ситуація не дозволяє відходити від сухпайків, там не можливо кулінарити. В тилу ж звісно є умови, щоб кухарі готували. Військові хочу вживати більше мʼяса, риби, фруктів, якісних овочів. Більше енергетиків: шоколад, згущене молоко, які усі люблять. Щоб виконувати енергозатратні завдання, раціон не має відрізнятися від того, що й у мирні часи”.

В депутатів смаку немає

Також він розповів про харчування у їдальні Верховної Ради. За словами політика, низьких цін як у довоєнні часи там вже немає.

“Це звичайна столова, домашня їжа, яка коштує своїх грошей. То є міф, що там якісь марципани, як я і сам раніше думав. Там звичайна їжа: голубці, картопля, драники. Українська націленість у харчуванні. Смаколиків, до яких я звик як відомий ресторатор і ведучий передачі “Мастер шеф”, не має. Навіть, іноді це прикро. Адже ж нардепи, які не знають багатьох страв. І запитують мене, а що це?! Бо в них трохи не розвинувся смак. А я 30 років розвивав українцям смаки та демонстрував усе найкраще”, – розповідає Тищенко.

Ресторатора обурює, що кухарі часто стали називати страви воєнними термінами і таке подібне. Але, за його словами, така тенденція скоро мине.

“Я не думаю, що патріотичні назви типу салат “Байрактар” чи десерт “Джонсонюк”, які під час війни зʼявилися в деяких закладах, мають популярність у ресторанному бізнесі. Це похоть часу. Ну яка може бути страва “Джонсонюк”?! Страва це курчата куріпки, фаршировані креветкою з доданням юзу та білими гребінцями, от страва”, – каже депутат.

Тищенко у їдальні ВР

Що стосується безпеки страв у їдальні парламенту, за неї відповідають кухарі. Як каже колишній телеведучий, їжа, яку подають депутатам, ретельно перевіряється.

“Росіяни готові всіх нас отруїти, тільки сплять і бачать, щоб ми перестали працювати. Це не секрет, бо без парламенту країни не існує. Та в нашій їдальні нас ніколи не отруять. Бо в нас дуже файні кухарі. Захищають нас депутатів і самі куштують страви”, – впевнений парламентар.

Ольга Степанова

Recent Posts

Алкоголь, від якого варто відмовитися взимку: які ризики виникають

Зима — це час зниження температур та чималої кількості свят, які нерідко відзначають з алкоголем.…

9 хв. ago

Популярна столиця Європи введе податок для туристів: скільки доведеться заплатити

У 2026 році в Единбурзі офіційно запровадять туристичний податок, що стане першим таким випадком у Шотландії.…

19 хв. ago

До 25 тисяч штрафу: кому із військовозобов’язаних дали 3 тижні на проходження ВЛК

Військовозобов'язані громадяни України, які раніше отримали статус обмежено придатних до військової служби, повинні самостійно пройти…

26 хв. ago

Водіїв попередили про 3 схеми обману під час аварій з пішоходами

Шахраї часто використовують інсценування наїзду на пішохода, щоб змусити водіїв відкупитися і не ставати фігурантами…

33 хв. ago

Нові тарифи на газ та доставку: який “сюрприз” готує комуналка у 2025 році

Для багатьох українців, особливо у холодні місяці, платежі за газ та збори за доставку чинять…

42 хв. ago

Студентів, які не складуть іспит з базової загальновійськової підготовки, відрахують з ВНЗ

З першого вересня 2025 року у вищих навчальних закладах розпочнеться базова загальновійськова підготовка. У Міноборони…

51 хв. ago