Кухарі в їдальні ВР самі куштують усі страви, щоб росіяни не отруїли нардепів

Народний депутат та колишній ресторатор Микола Тищенко, який з тимчасовою слідчою комісією працює над питанням харчування у ЗСУ, розповів виданню “Інформатор” про цей напрямок своєї роботи. За його словами, зараз вони разом з міністром оборони, командою МО та нардепами готують концепцію щодо перевірок харчування.

“Я багато виїжджаю і спілкуюся з хлопцями. 4000-4500 ккал мають отримувати військові, тоді вони будуть працювати та вирішувати завдання. На передовій ситуація не дозволяє відходити від сухпайків, там не можливо кулінарити. В тилу ж звісно є умови, щоб кухарі готували. Військові хочу вживати більше мʼяса, риби, фруктів, якісних овочів. Більше енергетиків: шоколад, згущене молоко, які усі люблять. Щоб виконувати енергозатратні завдання, раціон не має відрізнятися від того, що й у мирні часи”.

В депутатів смаку немає

Також він розповів про харчування у їдальні Верховної Ради. За словами політика, низьких цін як у довоєнні часи там вже немає.

“Це звичайна столова, домашня їжа, яка коштує своїх грошей. То є міф, що там якісь марципани, як я і сам раніше думав. Там звичайна їжа: голубці, картопля, драники. Українська націленість у харчуванні. Смаколиків, до яких я звик як відомий ресторатор і ведучий передачі “Мастер шеф”, не має. Навіть, іноді це прикро. Адже ж нардепи, які не знають багатьох страв. І запитують мене, а що це?! Бо в них трохи не розвинувся смак. А я 30 років розвивав українцям смаки та демонстрував усе найкраще”, – розповідає Тищенко.

Ресторатора обурює, що кухарі часто стали називати страви воєнними термінами і таке подібне. Але, за його словами, така тенденція скоро мине.

“Я не думаю, що патріотичні назви типу салат “Байрактар” чи десерт “Джонсонюк”, які під час війни зʼявилися в деяких закладах, мають популярність у ресторанному бізнесі. Це похоть часу. Ну яка може бути страва “Джонсонюк”?! Страва це курчата куріпки, фаршировані креветкою з доданням юзу та білими гребінцями, от страва”, – каже депутат.

Тищенко у їдальні ВР

Що стосується безпеки страв у їдальні парламенту, за неї відповідають кухарі. Як каже колишній телеведучий, їжа, яку подають депутатам, ретельно перевіряється.

“Росіяни готові всіх нас отруїти, тільки сплять і бачать, щоб ми перестали працювати. Це не секрет, бо без парламенту країни не існує. Та в нашій їдальні нас ніколи не отруять. Бо в нас дуже файні кухарі. Захищають нас депутатів і самі куштують страви”, – впевнений парламентар.

Ольга Степанова

Recent Posts

Як зміниться профосвіта в Україні: Шмигаль озвучив рішення

Законопроектом Кабінету міністрів "Про професійну освіту" передбачено створення нової системи та скорочення типів установ. Рішення…

54 секунди ago

Сонце та дощ: у яких регіонах України у вихідні буде прохолодно

На вихідні синоптики прогнозують загалом теплу та комфортну температуру, однак будуть і дощі.  Синоптикиня Наталка…

9 хв. ago

У ясла – з пологового будинку: в Україні з’являться міні-садочки для немовлят

В Україні планують зробити дошкільні заклади доступними для малюків із тримісячного віку. Така можливість з’явиться…

16 хв. ago

Магнітні бурі: прогноз на вихідні, 22-23 березня

Прогноз сонячної та геомагнітної активності на 20-22 березня 2025 року опублікував Центр прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та…

25 хв. ago

60 років більше – не межа для мобілізації: у Раді вирішили змінити вік тих, кого залучать до війська

У Верховній Раді України обговорюють законопроєкт про зниження віку для мобілізації з 60 до 55 років, підтриманий…

34 хв. ago

Доведеться виживати за власний кошт: кому не варто розраховувати на допомогу

Власники житла на тимчасово окупованих територіях опинилися в складній ситуації. Нарахування комунальних платежів триває, навіть…

42 хв. ago