Умєрову готують відставку: стало відомо, хто може зайняти його посаду

У кулуарах активно обговорюються кадрові перестановки в уряді, які, можливо, відбудуться наступного тижня, про це говорить керівник спецпідрозділу розвідки Денис Ярославський.

“Одна з них заслуговує на особливу увагу — призначення Федорова на посаду міністра оборони України. Слід визнати, що Федоров — одне із небагатьох, хто справді розуміє важливість розвитку БПЛА та його ключову роль технологічному перевазі армії. Його призначення може стати вирішальним кроком, який виведе Сили Оборони на новий технологічний рівень”, – каже військовий.

За його словами, він нещодавно спілкувався з головою одного з комітетів Верховної Ради, і розповів йому про спільні розробки з американськими партнерами, пов’язані з безпілотними системами, а також про наші зусилля донести ці ідеї до вищого командування.

“Він був здивований, тому що буквально нещодавно Федоров говорив йому ті самі речі. Це підтверджує, що ми мислимо в одному напрямі”, – каже Ярославський.

Проте, додав військовий, деякі із спільних з американськими партнерами напрацювань все ж таки були почуті, але зміни відбуваються надто повільно. Більше того, те, що не було почуте нашим командуванням, виявилося в США і навіть згадано у стратегії розвитку Трампа “Манхеттен-2”. Це означає, що Україна втрачає шанс стати лідером у галузі фокусування технологій через існуючі зволікання, каже Ярославський.

На його думку, зараз вкрай важливо об’єднати всі технологічні компанії наших країн-партнерів у єдиний пул, який дозволить зробити прорив у розробці БПЛА на основі штучного інтелекту.

“Примітно, що у Федорова склалися добрі відносини Сухаревським, і це може допомогти зрушити поки що лише формально створені Сили безпілотних систем. На мій погляд, Федоров і так фактично відповідає за фінансування та розвиток цього напряму, і це призначення буде абсолютно логічним”, — наголосив Ярославський.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Королівський біограф розповів про перший день Чарльза ІІІ на посаді короля

Королівський біограф Роберт Гардман на літературному фестивалі в Генлі розповів про перші години правління короля…

4 хв. ago

FT пише, що українське суспільство “виснажено”, навіть військові на фронті хочуть переговорів

Українське суспільство "виснажено", навіть військові на фронті хочуть переговорів із Росією. Так пише видання Financial…

13 хв. ago

З листопада українці зіткнуться із шокуючим зростанням ціни на електроенергію

З 1 листопада тариф на електроенергію може різко підскочити – до 6,9 гривні за 1…

18 хв. ago

Іран планує ракетний удар по Ізраїлю: названо дату

Іран готовий здійснити атаку на Ізраїль найближчими годинами. Про це повідомляє The New York Times. У матеріалі йдеться, що Ізраїль…

32 хв. ago

Названо найстресовіші професії в Європі: хто у зоні ризику

Освіта та охорона здоров'я, за даними компанії Lepaya, виявилися сферами, де співробітники найчастіше повідомляють про…

38 хв. ago

Must-have сезону осінь-зима 2024/25: сумки, які будуть на піку популярності

Осінь – пора кардинальних змін, і наш гардероб не виняток. Цього сезону дизайнери підготували для…

41 хв. ago