Засідання Верховної Ради відклали: можливо, через бажання замінити Шмигаля

Наступне засідання Верховної Ради перенесли на один тиждень. Офіційно кажуть, що причина у проведенні саміту НАТО. Втім, зміни пов’язують і з можливими кадровими змінами в уряді.

Про це у Telegram написав народний депутат з фракції “Голос” Ярослав Железняк. За його словами, саміт НАТО насправді не пов’язаний зі змінами у роботі парламенту. Сам нардеп при цьому не уточнює, з якого саме тижня на який перенесли, проте саміт НАТО має відбутися на початку наступного тижня, 9-11 липня.

Железняк заявив, що причина “типу” у саміті НАТО. В реальності ж, зазначив він, парламентарі не засідатимуть ще тиждень через зміни в Кабміні.

“Насправді причина трохи інша. І тут я всім раджу згадати слова Спікера про кадрові ротації в Уряді. І те що я писав, що є відчуття що це буде значно більше ніж призначення пари міністрів”, – написав нардеп.

Кадрові зміни у Кабміні

Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук напередодні анонсував, що на одному з найближчих пленарних засідань парламент може призначити нових посадовців на актуальні вакансії у Кабінеті Міністрів. Він вважає, що парламент має вирішити проблему тимчасових керівників та проголосувати за повноцінних міністрів. Наразі в уряді п’ять міністерств очолюють тимчасові кадри.

Варто зазначити, що нещодавно Мінагрополітики та Мінінфраструктури залишилися без своїх керівників. Микола Сольський, який відповідав за аграрний сектор, написав заяву за власним бажанням. Однак навряд чи він справді мав таке бажання: наразі ексміністр отримав підозру від НАБУ. Його підозрюють у масштабних земельних аферах та махінаціях на суми в сотні мільйонів гривень. 

Крім того, глава Міністерства інфраструктури, розвитку громад та територій Олександра Кубракова, як писали ЗМІ, “програв апаратну боротьбу” за кадровий контроль над Кабміном. Кажуть, що Кубраков мав конфлікти з керівництвом Офісу президента, що і стало причиною його звільнення з посади.

Серед можливих кандидатів на місце Кубракова називали міністра оборони Рустема Умєрова та міністерку економіки Юлію Свириденко. Про ймовірне призначення Умєрова писав журналіст Юрій Бутусов ще до звільнення міністра інфраструктури, в Офісі президента цю інформацію назвали фейком. Водночас Свириденко у ЗМІ вже “сватають” і на посаду прем’єр-міністра на заміну Шмигалю.

Нагадаємо, що тимчасові керівники очолюють зараз ще три українські міністерства. Матвій Бідний тимчасово виконує обов’язки міністра молоді та спорту, Ростислав Карандєєв – міністра культури та інформаційної політики, Олександр Порхун – міністра у справах ветеранів України.

Ольга Степанова

Recent Posts

Бойовий батальйон стирають в порошок, крутих бійців кидають на м’ясо: гучна заява військового

Колишній військовий та бізнесмен Роман Пелех заявив, що 3-тю роту 206 батальйону 241-ї бригади ТрО, яка воює…

4 хв. ago

“Система не змінилася: Безугла назвала головну проблему в ЗСУ, яка заважає досягти перемоги

Принципи й логіка ухвалення рішення в українській армії не змінюються. Це трагедія і найбільша проблема.…

14 хв. ago

Російський мільярдер поскаржився на тотальні санкції та закликав торгувати з Африкою

Дерипаска попередив, що на російську економіку попереду чекає «важкий шлях» адаптації та відновлення, який, за…

15 хв. ago

Мобілізація 2024 – нардеп розповів, коли ЗСУ отримає підготовлених бійців

Нові зміни до закону про мобілізацію набули чинності 18 травня 2024 року. Збройні сили України…

32 хв. ago

У Криму родичка впливового ексдепутата збила на самокаті трирічну дитину

В захопленому Криму три дівчинки-підлітки їхали на самокатах поблизу дитячого майданчика. Через велику кількість людей одна з…

38 хв. ago

Що спалює жир на животі: кардіологиня зі США розповіла про два прості способи

Кардіологиня зі США Тіффані Пауелл-Уайлі в своєму недавньому інтерв'ю заявила, що існує всього два простих способи,…

44 хв. ago