Трамп вибухнув погрозами на адресу Байдена: у чому причина

Колишній президент США Дональд Трамп, який претендує на другий термін, озвучив серію погроз чинному главі країни Джо Байдену. Зокрема, він обіцяв, що у випадку повторного обрання на посаду президента буде активно переслідувати Байдена та ініціювати кримінальну справу проти нього. Всі ці “неприємності”, за словами Трампа, впадуть на голову Байдена, якщо суд вирішить, що Трамп не має президентського імунітету за обвинуваченням у втручанні у вибори 2020 року.

У свіжому інтерв’ю для видання Time Трамп заявив, що в разі повернення на посаду президента, він призначить “спеціального прокурора”, який буде розслідувати справу проти Байдена. За його словами, доля Байдена буде залежати від рішення Верховного суду стосовно президентського імунітету. Якщо суд вирішить, що Трамп не має імунітету, Трамп заявив, що буде притягувати Байдена до відповідальності “за всі його злочини”.

Крім того, Трамп обіцяє побудувати табори для утримання мігрантів і депортувати з країни 11 мільйонів людей. Він також обіцяє дозволити “червоним штатам” стежити за вагітністю жінок та переслідувати тих, хто порушує законодавство про заборону абортів. Трамп також заявив, що буде готовий звільнити прокурорів, які не виконуватимуть його наказів, і помилувати своїх прихильників, звинувачених у штурмі Капітолія у січні 2021 року.

У тому ж інтерв’ю Трамп повторив свою тезу про те, що США не будуть допомагати жодному союзнику в Європі чи Азії, який зазнає агресії. І також США не стане допомагати країнам, якщо ті недостатньо платять за свій захист.

У чому звинувачують Трампа

Велике журі штату Арізона висунуло звинувачення соратникам Дональда Трампа у спробах зірвати президентські вибори 2020 року. Загалом обвинувачення отримали 18 осіб. Серед них – колишній глава апарату Білого дому Марк Медоуз, адвокати Руді Джуліані та Борис Епштейн. Зазначається, що в обвинувальному висновку, який містить пункти про змову, шахрайство та підробку документів, Трамп описується як співучасник змови, якому не висунуто звинувачення.

Інформатор писав, що Дональд Трамп – перший в історії Сполучених Штатів експрезидент, якого звинувачують у кримінальних злочинах. Наразі проти нього висунуті обвинувачення у 4 справах, дві з яких є федеральними.

Одна зі справ проти Трампа – федеральна – про штурм Капітолія 6 січня 2021 року. Дональд Трамп, програвши 4 роки тому Джо Байдену, намагався утриматися при владі. Зокрема його прихильники увірвалися в будівлю Конгресу США під час засідання Сенату, де мали затвердити результати виборів нового президента.

І ще одна справа, теж федеральна, щодо секретних документів у Флориді. Співробітники Федерального бюро розслідувань США під час обшуку в серпні 2022 року в маєтку Трампа Мар-а-Лаго у Флориді вилучили 102 документи. На 17 з них стояв гриф “цілком таємно”. Слідство вважає це порушенням національної безпеки США. Обвинувачення Трампу оголосили влітку 2023 року. Він стверджує, що просто не встиг повернути секретні документи урядові через сильну завантаженість.

Ольга Степанова

Recent Posts

Трамп, принц Гаррі та багато інших: у мережі з’явився список гостей вечірок P Diddy (фото)

Популярного американського музиканта і продюсера Шона Комбса, більш відомого під псевдонімом P Diddy (Puff Daddy), звинуватили в…

18 хв. ago

Telegram створить свій аналог Youtube

Месенджер Telegram має намір запустити власний відеохостинг на зразок Youtube. Адміністрація платформи навіть оголосила конкурс на створення відеоплеєра,…

33 хв. ago

“Ми будемо біля ТЦК до ранку”. Ломаченко опублікував відео “знущання над усією Україною”

Колишній чемпіон світу з боксу у трьох вагових категоріях Василь Ломаченко у себе в соціальних мережах влаштував…

38 хв. ago

Циклон Finny накриє Україну: в яких областях очікувати сильні дощі

У неділю на Україну обрушиться циклон Finny, який принесе зливи та грози в західні, північні,…

44 хв. ago

Паста доктора Амосова: як правильно готувати суміш-панацеєю від усіх хвороб

У періоди, коли ми частіше стикаємося з інфекціями та застудами, добре дбати про свій імунітет,…

50 хв. ago

Що загрожує ухилянтам, які звертались до “мільйонерки” та голови МСЕК Хмельниччини

Ухилянтам, які користувались послугами затриманої голови МСЕК Хмельниччини Тетяни Крупи може загрожувати до 5 років ув'язнення. Зараз…

59 хв. ago