Categories: Погода

Європу вже накрило: в Україну прямують хмари пилу із Сахари, деталі (фото)

В Україні найближчим часом може суттєво погіршитися якість повітря. Пов’язано це з шарами пилу, які прибудуть із Сахари. Про це написала Метеорологічна станція Бориспіль на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Частково такий пил уже перетнув український кордон і днем раніше фіксувався на території Прикарпаття. У решті регіонів, як очікується, аналогічна ситуація фіксуватиметься 1 квітня. І це попри аномально теплу температуру повітря на вулиці.

“Небо буде дуже тьмяним. При цьому все ще очікується аномальне тепло до +25 градусів”, — ідеться в повідомленні.

Примітно, що таке явище зачепило не тільки українську територію, як повідомили в DW. 30 березня небо над частиною Європи забарвилося у жовтувато-помаранчевий колір. Піщаний пил туди долетів також із пустелі Сахара.

Зокрема йдеться про Німеччину, Францію та Швейцарію. З таким небом жителі європейського континенту зустріли також великодню неділю.

“Пил із Сахари вже тут, що можна побачити за жовтуватою хмарністю в повітрі”, — заявив співробітник Німецької метеорологічної служби Крістіан Герольд.

Швейцарські метеорологи заявили, що загалом зареєстровано близько 180 000 тонн пилу, що у 2 рази більше, ніж під час аналогічних бур із пилу в минулі роки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що найближчими днями в Україну може різко повернутися похолодання і пройдуть дощі. За прогнозами синоптиків, у Полтавській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій та Донецькій областях протягом найближчих трьох діб можуть бути пориви вітру до 15-20 м/с.

Ольга Степанова

Recent Posts

У Міноборони повідомили, скільки українців оновили свої дані через Резерв+

В Україні добігає кінця термін, коли українцям потрібно оновити свої військово-облікові дані у ТЦК, або через застосунок…

4 хв. ago

Ніколи не робіть це 07.07, бо трапиться біда

У неділю, маємо дзеркальну дату — 07.07.2024. Це означає, що нас чекає особливий день, сприятливий…

7 хв. ago

Білий – тренд сезону: модний костюм на літо від Кайлі Дженнер

Популярна американська модель та блогерка Кайлі Дженнер полюбляє носити екстравагантні та нестандартні вбрання. Так, вона…

24 хв. ago

Що включити в раціон жінкам за 50: поради дієтолога

Те, що людина регулярно їсть і п'є, має величезний вплив на здоров'я. Якщо вам за 50…

45 хв. ago

Робота в Польщі дає право українцям на отримання польської пенсії: яким буде її розмір

Робота в Польщі дає українцям, нарівні з поляками, право на отримання польської пенсії. Щоб мати…

47 хв. ago

До яких особистих даних військовозобов’язаних громадян може отримати доступ ТЦК

Президент України Володимир Зеленський підписав зміни до закону про реєстр призовників, військовозобов'язаних і резервістів "Оберіг".…

1 годину ago