Categories: Погода

Потепління до +11 та мокрий сніг: якою буде погода в Україні на початку лютого

Синоптики спрогнозували погоду на лютий і обіцяють українцям потепління, але з мокрим снігом і дощем. 

Про те, якою буде погода з самого початку лютого, розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха.

Погода на лютий

Вона підкреслила, що температура має тенденцію до підвищення вже наприкінці цього тижня. А от середньомісячна температура повітря протягом лютого очікується в межах від 4 градусів морозу до 2 тепла. Для південних, східних регіонів, а також Кіровоградської, Дніпропетровської областей та Криму — на 1-1,5 градуса вище за норму. На решті території України – близько до норми.

Місячна кількість опадів перебуватиме у межах 29-67 міліметрів. Однак у Карпатах подекуди можливі 74-83 міліметри. Втім, це також у межах норми, підкреслюють фахівці.

Народна синоптикиня Наталка Діденко у власному Facebook теж спрогнозувала, що лютий розпочнеться відносно теплою погодою, проте через Україну почнуть переміщуватися атмосферні фронти, які принесуть дощі та мокрий сніг. Також можливе посилення вітру, підкреслила вона.

Погода в перші дні лютого

Метеорологи спрогнозували до кінця нинішнього тижня таку погоду.

У четвер, 1 лютого, у східних областях пройдуть невеликі опади у вигляді снігу, мокрого снігу, мряки та дощу, можлива ожеледь. На решті країни без істотних опадів. Вітер західний, 3-8 м/с. Температура повітря вночі -4…+1 °С, вдень 0…+5 °С, у південній частині та на крайньому заході місцями +6…+8 °С.

Фото: Укргідрометцентр

У п’ятницю, 2 лютого, в більшості областей, окрім південної половини, очікуються невеликі опади у вигляді снігу, місцями з дощем. На Лівобережжі подекуди ожеледь. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер південно-західний із переходом на північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі -3…+2 °С, вдень 0…+5 °С.

Фото: Укргідрометцентр

У суботу, 3 лютого, очікується нестійка погода через вплив Балтійського циклону. Пройдуть помірні опади у вигляді снігу із переходом у дощ. Вітер південно-західний, 7-12 м/с, у західних областях вдень місцями пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі -1…-6 °С, вдень 0…+5 °С.

Фото: Укргідрометцентр

У неділю, 4 лютого, утримається нестійкий характер погоди, з опадами переважно у вигляді снігу та дощу. Вітер західний, північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі становитиме -1…+4 °С, вдень +2…+7 °С, на Одещині до +11 °С.

Фото: Укргідрометцентр

Погода у Києві

“Січень дарує нам чудове сонячне завершення — передає привіт лютому і каже, щоб той не дуже затримувався із морозом чи снігом”, — пише Наталка Діденко про погоду у столиці України.

Тож січень своїм прикладом, як зазначає вона, показує, що можна спокійно зберегти зимову гідність, підморожуючи вночі, а вдень давати надію на вже й не таку далеку весну.

У лютому у Києві синоптики очікують таку погоду, яку вони склали на основі історичних даних.

Фото: meteoprog.ua
Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

1 годину ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

1 годину ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

1 годину ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago