Categories: Погода

В Україну насуваються осінні холоди, в частині областей пройдуть рясні дощі

В Україну вже з 30 вересня завітають осінні холоди. Цього дня синоптики прогнозують суттєве зниження температури, а також рясні дощі у частині регіоні.

Також цього дня очікують і суттєві пориви вітру. Про це повідомили синоптики з Укргідрометцентру.

Холоди вже йдуть в Україну разом із дощами

Синоптики розповіли, що у західних, а також у Житомирській та Вінницькій областях, очікується хмарність та дощі. Також вночі у Чернівецькій, Івано-Франківській, Тернопільській та Хмельницькій областях пройдуть рясні опади.

За даними метеорологів, у цих областях вночі стовпчики термометра коливатимуться в межах від +4 до +9 градусів, а вдень – від +8 до +13 градусів. У високогір’ї Карпат очікують дощі та мокрий сніг, при цьому температура вночі та вдень становитиме від 0 до +5 градусів.

На решті території країні прогнозують мінливу хмарність. Проте жителям Київської та Чернігівської областей варто підготуватися до короткочасного дощу вночі.

Температура у більшості регіонів нашої країни повітря вночі коливатиметься від +9 до +14 градусів, у приморських регіонах дещо тепліше – до +16 градусів. Вдень там стовпчики термометра можуть піднятися від +20 до +25 градусів.

Водночас у північних регіонах буде прохолодніше, з нічними мінімумами від +6 до +11 градусів та денними максимумами від +14 до +19 градусів.

Вітер переважно дутиме з півночі та сходу зі швидкістю від 7 до 12 метрів за секунду. В окремих районах України пориви можуть сягати 15-20 метрів за секунду.

Якою буде погода в Україні в жовтні

  • В Укргідрометцентрі розповіли, що погода в жовтні 2024 року буде теплішою на 1 – 1,5 градуса вище за норму. Синоптики передбачають, що стовпчики термометрів будуть коливатися у межах +7…+13 градусів.
  • Місячна кількість опадів очікується 31 – 67 міліметрів. У Карпатах місцями 77 – 101, що в межах норми.
  • В Укргідрометцентрі також зазначили, що заморозки у першій половині жовтня – звичайне явище. Загалом у жовтні середня місячна температура повітря становить +6…+13 градусів, в Карпатах місцями +4…+5 градусів.
Романчук Микола

Recent Posts

ПриватБанк продав 245 заправок, які раніше контролював Коломойський

Приватбанк продав 245 заправок та 33 земельні ділянки, що контролювались Коломойським за майже 696 мільйонів…

58 хв. ago

Папа Римський втрапив у скандал через слова про жінок

Папа Римський Франциск зазнав критики з боку Лувенського католицького університету в Бельгії через заяву про роль жінок…

1 годину ago

У Бельгії двоє священників влаштували гей-оргію із наркотиками: один загинув, а другого – арештували

У Бельгії британський священнослужитель помер після ночі сексу та наркотиків зі своїм бельгійським "колегою". Останнього…

1 годину ago

Чоловіки взялися колоти ботокс у мошонку: нова мода набирає обертів

Багато чоловіків часом переживають через розмір свого пеніса, і це досить поширена проблема. Такий стан,…

1 годину ago

Як дізнатися, що хтось таємно вас не виносить: 7 тонких ознак

Розуміння людської поведінки може бути складною справою. Особливо коли люди намагаються приховати свої справжні почуття до вас.…

1 годину ago

Німецький бренд Billy Boy випустив “цифрові презервативи”: від чого вони захищають

Німецький бренд презервативів BILLY BOY та Innocean Berlin запускають додаток CAMDOM. Його називають першим у…

1 годину ago