Categories: Погода

Синоптик попереджає українців про перші заморозки: коли та де чекати

Поточний тиждень в Україні буде теплішим за норму, місцями дощитиме, але на заході країни буде холодно та навіть очікуються заморозки. Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич, пише “Метеопрог“.

Він пояснив, що до України продовжить надходити тепле повітря з більш південних широт:

“Таким чином, температурний фон перевищуватиме норму на 5-10 °С. І лише в західних областях прогнозується прохолодніша погода, в окремі дні не виключені заморозки”.

Дощі, за його даними, найімовірніші у другій половині тижня, проте охоплять вони не всю територію України. На сході продовжиться посушливий період.

Погода 30 вересня

Наприкінці вересня у більшості областей очікується тепла та суха погода. Лише у західній частині під впливом малорухомого атмосферного фронту часом спостерігатимуться дощі, у Карпатах із мокрим снігом. Вітер в Україні буде північно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря в західних регіонах вдень +9…+14 °С; у Карпатах протягом доби 0…+5 °С. На решті країни вдень буде тепліше, +20…+25 °С, а на південному сході місцями розігріє аж до +28 °С.

Погода 1 жовтня

У вівторок вночі невеликі дощі ще збережуться у західних областях, а вдень по всій Україні вже буде без істотних опадів. Вітер на Лівобережжі південно-східний, 7-12 м/с, вдень окремі пориви сягатимуть 15-20 м/с. На Правобережжі вітер буде північно-західний, 7-12 м/с, на Одещині місцями пориви 15-20 м/с. Температура повітря в західних регіонах вночі +3…+8 °С, вдень +9…+14 °С. У Карпатах протягом доби 0…+5 °С. На решті країни вночі +10…+16 °С, вдень +20…+25 °С, а на півдні та сході місцями до +27 °С.

Погода 2 вересня

У середу, за даними Кібальчича, по всій Україні очікується переважно сонячна погода без опадів. Вночі та вранці у західних областях місцями туман. Температура повітря в західних регіонах вночі +2…+7 °С, на поверхні ґрунту та місцями у повітрі очікується заморозки 0…-3 °С; вдень +13…+18 °С. На решті країни вночі +8…+14 °С, а вдень +21…+26 °С.

Романчук Микола

Recent Posts

Корупційні махінації: чотирьох суддів Київського апеляційного суду відсторонено від роботи

Сьогодні, 30 вересня, Вища рада правосуддя ухвалила рішення про відсторонення від виконання обов’язків чотирьох суддів Київського апеляційного…

7 хв. ago

“Банда зловісного Зеленського вбиває невинних росіян”: сестра Кім Чен Ина відповіла на звинувачення

Сестра голови Державної ради КНДР Кім Чен Ина — Кім Йо Чжон — відповіла на слова президента…

16 хв. ago

Ізраїльський спецназ захопив плацдарм у Лівані – до початку вторгнення лічені години

Сили спецпризначення Ізраїлю проводять цілеспрямовані рейди на південь Лівану для збору розвідданих. Ймовірно, що це…

24 хв. ago

Це за один кВт: скільки доведеться платити за світло вже до кінця року

Рішення українського уряду зафіксувати тариф на електроенергію для побутових споживачів на рівні 4,32 грн/кВт*год до 1 травня…

35 хв. ago

Покійна королева Єлизавета II хворіла на рак кісток, – Борис Джонсон

Покійна королева Єлизавета II хворіла на рак кісток в останні роки свого життя. Про це написав колишній…

44 хв. ago

Нова пошта підіймає тарифи: наскільки зростуть ціни на посилки

Компанія Нова пошта з 1 жовтня змінює тарифи на послуги з доставки документів, посилок, вантажів, палет,…

52 хв. ago