Categories: Погода

Синоптик попереджає українців про перші заморозки: коли та де чекати

Поточний тиждень в Україні буде теплішим за норму, місцями дощитиме, але на заході країни буде холодно та навіть очікуються заморозки. Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич, пише “Метеопрог“.

Він пояснив, що до України продовжить надходити тепле повітря з більш південних широт:

“Таким чином, температурний фон перевищуватиме норму на 5-10 °С. І лише в західних областях прогнозується прохолодніша погода, в окремі дні не виключені заморозки”.

Дощі, за його даними, найімовірніші у другій половині тижня, проте охоплять вони не всю територію України. На сході продовжиться посушливий період.

Погода 30 вересня

Наприкінці вересня у більшості областей очікується тепла та суха погода. Лише у західній частині під впливом малорухомого атмосферного фронту часом спостерігатимуться дощі, у Карпатах із мокрим снігом. Вітер в Україні буде північно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря в західних регіонах вдень +9…+14 °С; у Карпатах протягом доби 0…+5 °С. На решті країни вдень буде тепліше, +20…+25 °С, а на південному сході місцями розігріє аж до +28 °С.

Погода 1 жовтня

У вівторок вночі невеликі дощі ще збережуться у західних областях, а вдень по всій Україні вже буде без істотних опадів. Вітер на Лівобережжі південно-східний, 7-12 м/с, вдень окремі пориви сягатимуть 15-20 м/с. На Правобережжі вітер буде північно-західний, 7-12 м/с, на Одещині місцями пориви 15-20 м/с. Температура повітря в західних регіонах вночі +3…+8 °С, вдень +9…+14 °С. У Карпатах протягом доби 0…+5 °С. На решті країни вночі +10…+16 °С, вдень +20…+25 °С, а на півдні та сході місцями до +27 °С.

Погода 2 вересня

У середу, за даними Кібальчича, по всій Україні очікується переважно сонячна погода без опадів. Вночі та вранці у західних областях місцями туман. Температура повітря в західних регіонах вночі +2…+7 °С, на поверхні ґрунту та місцями у повітрі очікується заморозки 0…-3 °С; вдень +13…+18 °С. На решті країни вночі +8…+14 °С, а вдень +21…+26 °С.

Романчук Микола

Recent Posts

Ну от і все: всіх, хто не оновив дані – подали у розшук

Як співробітники ТЦК виявляють людей, розповів в інтерв’ю "Західному кур'єру" тимчасово виконуючий обов'язки заступника начальника Івано-Франківського обласного…

4 хв. ago

План перемоги може бути відверто слабким: що на це вказує

Весь цей пафос та таємничість довкола пустого по суті документа, який називають план перемоги, доводить…

13 хв. ago

У Києві смог і пилюка: в Міндовкілля пояснили, що сталося

Причиною задимлення на Київщині є пожежі в екосистемах. Про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів…

21 хв. ago

Загублений кіт подолав майже 1500 км, щоб возз’єднатися з родиною (фото)

Бенні та Сюзанна Ангіано, пара із Салінаса, штат Каліфорнія (США), нещодавно возз'єдналися зі своїм коханим…

29 хв. ago

Загадкове явище продукує гамма-промені в атмосфері Землі: ми нічого не знали про нього

Електричні ефекти грози не обмежуються лише високими шарами земної атмосфери. Поблизу землі атмосфера нашої планети…

39 хв. ago

Не в Італії: названо курорти з найдешевшим просекко

Хоча батьківщиною популярного сорту ігристого вина "просекко", що опинився під загрозою зникнення через зміни клімату, є…

48 хв. ago