Categories: Погода

Противний циклон з північного сходу йде геть:  прогноз погоди на 31 липня

У середу, 31 липня, в Україні мінлива хмарність. Про це повідомляє Укргідрометцентр. Синоптики прогнозують, що скрізь очікується в Україні суха малохмарна сонячна погода. Наші пращури помітили, який день 31 липня (спекотний чи прохолодний), такою буде й осінь.

Синоптики в Укргідрометцентрі повідомляють, що найближчої ночі подекуди побуде рвучким вітер. У північних, східних та більшості центральних областей місцями короткочасний дощ, на решті території без опадів. Вітер переважно північно-західний, 7-12 м/с, в Україні, крім півдня, пориви 15-20 м/с. Температура вночі 11-16°, вдень 20-25°, на півдні країни вночі 15-20°, вдень 24-29°.

На Київщині очікується сонечко, білі хмарки, помірний, або й легкий, вітерець. Температура вночі 17-18°, вдень 23-24°. Вітер північно-західній, 5-7 м/с.

“31-го липня скрізь очікується в Україні суха малохмарна сонячна погода. Нарешті завтра вгомониться вітер і повіватиме собі помірно з північного заходу, хіба ще найближчої ночі подекуди побуде рвучким. Противний вітряний циклон з північного сходу йде геть (що може бути хорошого з північного сходу), західний антициклон наближається”, – пише відома синоптикиня Наталка Діденко.

Народні прикмети 31 липня

  • Грім 31 липня віщує хороший урожай влітку.
  • Якщо день спекотний, то в грудні буде холодно.
  • Якщо листя берези з верхівки почало жовтіти, то осінь ранньою буде.
  • Якщо мухи кусаються – це вірна ознака того, що скоро погода зіпсується.
  • Погода 30 і 31 липня вкаже, якою буде осінь.

Якою буде температура у містах України до кінця тижня:

Синоптики в Укргідрометцентрі повідомили, що у першій половині нового тижня на погодні умови в більшості областей України впливатиме циклон, який сформується над країнами Балтії та поступово просуватиметься у південно-східному напрямку. Під його впливом пройдуть дощі та суттєво посилиться вітер північно-західного напрямку, місцями до 15-20 м/с. Крім того, внаслідок надходження холодного скандинавського повітря в тилу циклону, відбудеться помітне похолодання в усіх регіонах України. Поступово, з другої половини тижня температурне тло почне рости та вже у вихідні повернеться спекотна погода, переважно у південні та східні регіони. Дощі протягом тижня матимуть локальний характер і охоплять не всю територію країни, тому в багатьох областях збережеться посуха та високий рівень пожежної небезпеки.

  • У середу, 31 липня, в Україні переважно без опадів, лише вдень у північних областях місцями пройде невеликий короткочасний дощ. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. На Закарпатті змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +12-17°C, вдень +24-29°C.
  • У четвер, 1 серпня, по всій території України очікується переважно сонячна погода, без опадів. У західних областях вночі та вранці місцями туман. Вітер північно-західної чверті, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +12-17°C, вдень +26-31°C.
  • У п’ятницю, 2 серпня, утримається погода без опадів. Лише вдень на крайньому заході можливий невеликий короткочасний дощ та гроза. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +11-16°C, вдень +26-31°C. На півдні та південному заході, а також на узбережжі морів вночі +16-21°C, вдень +29-34°C.
  • У суботу, 3 серпня, у західному регіоні країни вдень також місцями у центральних областях очікуються дощі з грозами, в окремих пунктах можливі сильні зливи та шквали, 15-20 м/с. На решті території країни без опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. На півдні України південний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +17-22°C, вдень +23-28°C, у центральних та південних областях +29-34°C.
  • У неділю, 4 серпня, нестійка погода з короткочасними дощами очікується у більшості областей України. Вітер змінних напрямків, 5-10 м/с, при грозах поривчастий. Температура повітря вночі становитиме +17-22°C, вдень +23-28°C, у південно-східній половині країни +29-34°C.
Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

4 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

4 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

4 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

5 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

5 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

5 години ago