Categories: Погода

Україна поб’є рекорд погоди по Європі – прогноз синоптиків на 1 липня

У понеділок, 1 липня, в Україні буде невелика хмарність. Про це повідомляє Укргідрометцентр. Синоптики прогнозують, що в цей день Україна буде однією з найспекотніших країн Європи. Наші пращури помітили, якщо вранці туман – вдень буде спекотно.

Синоптики в Укргідрометцентрі повідомляють, що значна частина території України належатиме сухій погоді з високою пожежною небезпекою. У західних областях вночі без опадів, вдень помірні короткочасні дощі, грози, в окремих районах град та шквали 15-20 м/с, у Волинській, Львівській та Закарпатській областях значні дощі. На решті території невелика хмарність, без опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура вночі 17-22°, вдень 29-34°, на півдні та сході країни місцями сильна спека 35-37°.

На Київщині буде дуже спекотно. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура по області вночі 17-22°, вдень 29-34°. У Києві вночі 19-21°, вдень 31-33°.

Якою буде температура у містах України до кінця тижня:

Синоптики в Укргідрометцентрі повідомили, що у західних та північних регіонах у понеділок та середу можливо грози. Спека супроводжуватиметься високим індексом пожежної небезпеки, тому в лісових масивах слід бути обережними.

  • У понеділок, 1 липня, дощ із грозою прогнозується у Закарпатській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Тернопільській, Львівській, Волинській та Рівненській областях. На решті країни буде переважно сонячно. Максимальна температура повітря в Україні сягатиме +30-35°C, а на сході та південному сході країни місцями може піднятися до +34-37°C.
  • У вівторок, 2 липня, дощі продовжаться у західних регіонах України. Також опади прогнозуються у Вінницькій, Житомирській, Київській та Чернігівській областях. На решті нашої країни буде сонячна погода. У більшості регіонів утримається спекотна погода, лише на заході України синоптики прогнозують невелике похолодання. У західних областях протягом дня очікується лише +22-24°C, вночі температура опуститься до +16°C.
  • У середу, 3 липня, дощі збережуться на північному заході України. Також опади у цей день очікуються у Сумській області. В інших регіонах, як і в попередні дні, буде сонячна погода. Найвища температура буде на півдні та сході України, стовпчики термометрів піднімуться до +36°C. В інших областях також буде спекотно. У середньому очікується +31-33°C. Лише на заході України утримається прохолодна погода. У цій частині країни синоптики прогнозують +22-24°C.
  • У четвер, 4 липня, на півночі та заході України спека почне потроху спадати. Однак на сході та на півдні все ще триматимуться високі температури, хоча на Одещині спека трохи знизиться. У середньому очікується +27-34°C. На заході прогнозують +23°C.
  • У п’ятницю, 5 липня, очікується спекотна погода. Можливі грози в Миколаєві та Херсоні, також невеликий дощ очікується в Сумах та Конотопі. Температура повітря вночі +15-21°С, вдень +22-30°С.
  • У суботу, 6 липня, дощі в Україні припиняться. У більшості областей буде сонячно. На півдні та сході країни температура вдень підніметься до +35°C, на решті території середня температура буде близько +25-30°C.
  • У неділю, 7 липня, у більшості регіонів України переважатиме сильна спека. На півдні та сході країни продовжиться тенденція високої температури повітря до +36°C. На решті території України температура буде близько +28-32°C.
Yuriy

Recent Posts

Принцеса Анна поділилася першою заявою після струсу мозку

Принцеса Анна поділилася своїм першим повідомленням після того, як її виписали з лікарні, де вона…

23 хв. ago

Астронавти NASA застрягли в космосі на пів року через поломку корабля

Американські астронавти Баррі Вілмор та Суніта Вільямс, які мали повернутися на Землю після тижневої місії…

26 хв. ago

В Україні з’явиться новий податок: ціни збільшаться на низку популярних продуктів

До Податкового кодексу введуть нову ставку податку на мінеральні та газовані води з додаванням цукру…

29 хв. ago

Уряд погодився збільшити бронь від мобілізації для чиновників та працівників держструктур

Кабінет міністрів вніс зміни в організацію призову військовозобов’язаних громадян на військову службу під час мобілізації. Про це повідомив представник…

34 хв. ago

“Все глибша і глибша прірва”: Притула висловився про українців, що виїхали за кордон

Колишній телеведучий та волонтер Сергій Притула розкритикував владу за обмеження українців за кордоном на тлі посилення мобілізації.…

39 хв. ago

Євросоюз перестав купувати в України яйця та цукор без мита

Європейська комісія ухвалила рішення про введення скасованого раніше в рамках торговельного безвізу мита на два…

51 хв. ago