Categories: Погода

Пориви вітру, місцями грози: синоптики дали прогноз погоди на понеділок, 29 липня

У понеділок, 29 липня, в Україну нарешті прийде довгоочікувана прохолода. Втім, вона буде супроводжуватись поривами вітру та грозами

Про це повідомляє “Укргідрометцентр”. В більшості областей температура знизиться до +20…+26 градусів, лише південь та схід втримають сильну спеку до +35 градусів.

Вночі у західних і північних, вдень у східних, південних, більшості центральних областей та північній частині країни місцями короткочасний дощ, гроза. На решті території без опадів. Вітер західний, північно-західний, 7-12 м/с, у західних і північних областях пориви 15-20 м/с.

Температура вночі 14-19°С, на півдні країни до 23°С, у західних областях 11-16°С. Вдень 21-26°С, в центральних областях подекуди 28-30°С, у східних областях та південній частині повітря прогріється до 34°С.

На Київщині 29 липня очікується мінлива хмарність, місцями короткочасний дощ, гроза. Вітер переважно північно-західний 7-12 м/с, пориви вітру 15-20 м/с. Температура по області вночі 14-19°С, вдень 21-26°С. У Києві вночі 15-17°С, вдень 23-25°С.

Окрім  того, синоптики попередили про небезпечні метеорологічні явища в Києві та Київській області. 29 липня пориви вітру 15-20 м/с. Оголошено І рівень небезпечності, жовтий.

Також з 27 по 30 липня в Україні, крім Криму, більшості західних, Вінницької, Одеської, 30 липня і Чернігівської та Сумської областей, оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Ольга Степанова

Recent Posts

Росію сколихнули одразу три землетруси: в будинках обвалилася штукатурка

У ніч проти 20 вересня в Кемеровській області Росії сталися одразу три землетруси. Жителі відчули поштовхи, у…

5 хв. ago

У Тернополі чоловіки співали на вулиці російський шансон – “концерт” закінчився у ТЦК

У центрі Тернополя кілька п'яних чоловіків співали російський шансон. "Концерт" відбувався на Театральній площі недалеко…

14 хв. ago

“Вічна” ядерна батарея виявилася у 8000 разів ефективнішою за аналоги: як вона влаштована

Батарея, розроблена вченими з китайського університету Сучжоу, використовує енергію радіоактивного розпаду — процесу, який відбувається…

22 хв. ago

Столтенберг назвав єдину умову, за якої війна може закінчитися

Чим сильнішою та тривалішою буде підтримка України, тим швидше може завершитися війна, розв'язана Росією. За…

27 хв. ago

WSJ: Путін зазнав чергової невдачі

В умовах економічної кризи, спричиненої вторгненням в Україну, Росія спробувала відмовитися від торгівлі із Заходом…

42 хв. ago

Антитренд цього сезону: ці речі треба викинути зі свого гардеробу

Так, усім відомо, що мода циклічна. Однак є такий одяг, який уже давно поза межами…

46 хв. ago