Categories: Погода

Пориви вітру, місцями грози: синоптики дали прогноз погоди на понеділок, 29 липня

У понеділок, 29 липня, в Україну нарешті прийде довгоочікувана прохолода. Втім, вона буде супроводжуватись поривами вітру та грозами

Про це повідомляє “Укргідрометцентр”. В більшості областей температура знизиться до +20…+26 градусів, лише південь та схід втримають сильну спеку до +35 градусів.

Вночі у західних і північних, вдень у східних, південних, більшості центральних областей та північній частині країни місцями короткочасний дощ, гроза. На решті території без опадів. Вітер західний, північно-західний, 7-12 м/с, у західних і північних областях пориви 15-20 м/с.

Температура вночі 14-19°С, на півдні країни до 23°С, у західних областях 11-16°С. Вдень 21-26°С, в центральних областях подекуди 28-30°С, у східних областях та південній частині повітря прогріється до 34°С.

На Київщині 29 липня очікується мінлива хмарність, місцями короткочасний дощ, гроза. Вітер переважно північно-західний 7-12 м/с, пориви вітру 15-20 м/с. Температура по області вночі 14-19°С, вдень 21-26°С. У Києві вночі 15-17°С, вдень 23-25°С.

Окрім  того, синоптики попередили про небезпечні метеорологічні явища в Києві та Київській області. 29 липня пориви вітру 15-20 м/с. Оголошено І рівень небезпечності, жовтий.

Також з 27 по 30 липня в Україні, крім Криму, більшості західних, Вінницької, Одеської, 30 липня і Чернігівської та Сумської областей, оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

3 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

3 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

3 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

3 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

3 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

3 години ago