Categories: Погода

Вдарить мороз і засипить все снігом: названо дату сильного похолодання в Україні

Із 28 жовтня по 3 листопада в Україні очікується суттєве похолодання. Прогнозують дощі, тумани, а в деяких регіонах — навіть перший сніг. Про це повідомив кандидат географічних наук та метеоролог Ігор Кибальчич, пише meteoprog.

28 жовтня — туманний ранок і теплий день

У понеділок, 28 жовтня, в Україні пануватиме поле високого тиску, тому опадів не очікується. У нічний та ранковий час у деяких районах прогнозують туман. Вітер на Лівобережжі буде південно-західний, на Правобережжі — північно-західний, швидкість — 5-10 м/с. Температура повітря вночі складе +5…+10 °С, а вдень підніметься до +12…+17 °С, у південній частині країни (на Одещині) — до +20 °С.

29 жовтня — невеликий дощ на заході

У вівторок, 29 жовтня, значних опадів не очікується, хоча на крайньому заході можливий невеликий дощ. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі триматиметься на рівні +5…+10 °С, а вдень становитиме +12…+17 °С. У західних областях прогнозується трохи прохолодніше — +8…+11 °С.

30 жовтня — невеликі дощі та тумани

Середа, 30 жовтня, принесе невеликі дощі в західні області. На решті території опади малоймовірні. Місцями можливі тумани у нічний та ранковий час. Вітер буде змінних напрямків, 3-8 м/с. Нічна температура складе +3…+8 °С, на північному сході країни може опуститися до 0 °С, а вдень сягатиме +9…+14 °С, у Криму та Закарпатті — до +16 °С.

31 жовтня — дощі на більшості територій

У четвер, 31 жовтня, вночі на заході країни, а вдень на більшій частині території (за винятком південних областей) можливі короткочасні дощі. Вітер західний, 7-12 м/с, а на Лівобережжі можливі пориви до 15-20 м/с. Температура вночі складе +5…+10 °С, на сході можливе зниження до 0…+3 °С; вдень очікується +10…+15 °С, в Одеській області та Криму — до +17 °С.

1 листопада — дощі на сході і півдні

У п’ятницю, 1 листопада, вночі на крайньому сході, у Приазов’ї та Криму, а вдень у північно-західних областях можливі невеликі дощі. На решті території буде сухо. Вітер західний/південно-західний, 7-12 м/с, у більшості областей, крім південних, можливі пориви до 17-22 м/с. Температура вночі опуститься до +5…+10 °С, у північних та східних областях — до -3…+2 °С; вдень складе +9…+14 °С, у південно-західних областях місцями до +15…+18 °С.

2 листопада — мокрий сніг та сильний вітер

У суботу, 2 листопада, під впливом активного циклону очікується нестійка та вітряна погода. Пройдуть невеликі, а місцями помірні дощі, особливо у північних та частково західних областях можливий мокрий сніг і снігова крупа. Вітер північно-західний, 9-14 м/с, з поривами до 17-22 м/с. Температура повітря вдень складе +6…+11 °С, а в західних та північних областях опуститься до +2…+7 °С.

3 листопада — дощ і сніг, нічні заморозки

У неділю, 3 листопада, вночі істотних опадів не прогнозується, проте вдень у північних та західних областях пройде дощ із мокрим снігом. На решті території — сухо. Вітер західний, 7-12 м/с, а вночі можливі пориви до 15-17 м/с. Температура вночі знизиться до -3…+2 °С, а вдень становитиме +2…+7 °С.

Приготуйтеся до зміни погоди та перших холодів — зима вже на порозі!

Романчук Микола

Recent Posts

Син продав усе, щоб подорожувати з паралізованою матір’ю: зворушлива історія

31-річний Сяо Ма з Китаю отримав повагу мільйонів за свою відданість матері. Після того як…

5 години ago

Вибори у США: Де Ніро і Ді Капріо виступили за Камалу Гарріс

Відомі актори Роберт Де Ніро та Леонардо Ді Капріо публічно підтримали кандидатуру Камали Гарріс на…

5 години ago

Бусифікації більше не буде, вулицями хлопців не хапатимуть: у мобілізації почалися зміни

Президент України Зеленський заявив, що насильницької мобілізації в Україні більше не буде. Він наголосив, що…

5 години ago

Як бути щасливим, незалежно від доходів

Фінансовий стрес часто виникає, коли грошей не вистачає на гідне життя. Чоловічий портал GQ пропонує…

6 години ago

Трагічна смерть мобілізованого у Рівному: рідні підозрюють побиття

Нещодавно мобілізований чоловік помер у Рівненській лікарні, а його родичі підозрюють, що до смерті могли…

6 години ago

Палає найцінніше: у Воронезькій області БпЛА уразити спиртзавод – відео

Пізно ввечері 27 жовтня росіяни знову почали скаржитися на атаку безпілотників. Зокрема, особливо "палкі" новини…

6 години ago