Categories: Погода

Прогноз погоди на листопад: коли чекати справжніх холодів в Україні

Українців у листопаді очікує досить звична погода, хоча схід та південний схід можуть потішити трохи вищими температурами. За даними Укргідрометцентру, середня температура цього місяця коливатиметься між 1 та 8 градусами тепла, що загалом відповідає нормі для цього часу року. Проте для жителів сходу та півдня є невеликий бонус – тут очікується трохи тепліше, ніж зазвичай.

Порівняно з жовтнем, листопад буде на 5-7 градусів прохолоднішим, адже середня температура минулого місяця становила 8-13 градусів. Щодо опадів, синоптики прогнозують від 34 до 77 мм, що також відповідає середнім показникам для листопада. Але мешканцям Карпат варто бути готовими до більш вологих днів, адже тут може випасти до 100 мм опадів.

“Листопад традиційно є перехідним місяцем, коли осінь поступово відступає перед зимою. Найчастіше це починається з падіння середньодобової температури нижче 5 градусів тепла,” — зазначають в Укргідрометцентрі.

Листопад – місяць, коли погода ще може порадувати теплом, але й здатна здивувати холодними ночами. Згідно з багаторічними спостереженнями, середні температури коливаються від 0 до 4 градусів, хоча на Закарпатті та в південних областях повітря може прогрітися до 9 градусів. Проте не варто забувати про листопадові рекорди: максимуми досягали 29 градусів тепла, а от морози опускали стовпчики термометрів аж до -31 градуса, особливо в Карпатах та на сході.

Кількість опадів у листопаді теж коливається: у гірських районах може випасти від 70 до 108 мм, а на високогір’ї Карпат – до 135 мм. Це робить листопад не лише прохолодним, а й досить вологим місяцем, особливо для мешканців гірських регіонів.

Романчук Микола

Recent Posts

Нема роботи над помилками: у ЗСУ розповіли про причини провалів на фронті

Російські загарбники окупували місто Селидове та продовжують просуватися на Донеччині через відсутність системної роботи над…

5 хв. ago

Вже з 1 листопада: ТЦК прийдуть за 800 тисячами чоловіків – навіть студенти позбудуться відстрочок

Мобілізація в Україні може посилитися — військові експерти прогнозують активні перевірки на блокпостах і раптові перевірки…

8 хв. ago

Яйця різко стали “золотими”: ціни на ринках та в магазинах приголомшили українців

В Україні почали зростати ціни на курячі яйця, причому їхня вартість злетіла досить помітно в останні…

19 хв. ago

У ЗСУ не хочуть звільняти інваліда з ураженням 50% мозку, через що він отримує лише 650 гривень

Стала відома історія чергового військового, який через важке поранення та інвалідність виведений за штат і…

22 хв. ago

У Чернігові ТЦК намагався мобілізувати батька двох малолітніх дітей, який він виховує самотужки

У Чернігові ТЦК намагався мобілізувати батька двох малолітніх дітей, який виховує їх самотужки, повідомляє місцева…

31 хв. ago

Мають особисто з’явитися у ТЦК: непридатних чоловіків знову чекають воєнкоми

Чоловіки, які отримали статус "непридатний" для служби та виключені з військового обліку, тепер повинні знову…

48 хв. ago