Categories: Погода

Яким буде листопад і коли чекати на сніг: новий прогноз синоптиків

Третій місяць осені вже не за горами і він принесе українцям чимало погодних сюрпризів. Синоптики попередили про аномально теплий початок листопада. Однак заговорили і про перший сніг цього місяця. 

Яким буде початок листопада 

Погода в Україні наприкінці жовтня — на початку листопада потішить сонцем і практично повною відсутністю опадів. Очікується переважання антициклону, в якому циркулюватиме тепла повітряна маса. Температура повітря буде дуже комфортною та місцями перевищить кліматичну норму на 3-5 °С. Найтепліше буде від 28 до 31 жовтня. Кількість опадів прогнозується в межах норми. Різких похолодань не очікується. Погода буде комфортною та досить теплою для осені.

Погодні умови наприкінці жовтня-початку листопада у нашій країні визначатиме антициклон. А це означає, що очікується високий атмосферний тиск та практично повна відсутність опадів. Крім того, у багатьох регіонах країни можуть спостерігатися тумани, які є типовим явищем погоди для цієї пори року.

Коли чекати на сніг

В “Українському гідрометцентрі” дали дещо інший прогноз на перші числа листопада. Синоптикиня Наталія Птуха розповіла, що в цей час може утворитися циклон, який принесе дощ, подекуди з мокрим снігом. Вона зазначила, що поточне зниження температури в Україні спричинене приходом антициклону, надходженням холодної повітряної маси з північних широт.

“У більшості регіонів України наразі відчутне зниження температури і також заморозки. Заморозки у нас в нічні години І і ІІ рівнів небезпечної. Це означає, що як на ґрунті, так і в повітрі вони можуть бути”, – сказала вона.

З її слів, наприкінці жовтня будуть певні перебудови синоптичних процесів через надходження атмосферних фронтів.

“Але починаючи, як зараз є погода, і принаймні до 30 числа у нас буде утримуватися погода без опадів і свіженьке повітря. Зараз – прохолодне, навіть із заморозками. Потім трішечки воно буде теплішати”, – додала вона.

На запитання, коли очікувати на сніг у різних регіонах України, не враховуючи Карпати, де сніг вже випав, синоптикиня зазначила, що в найближчій перспективі не очікуються такі опади, щоб утримувався тривалий сніговий покрив: “До кінця жовтня взагалі в нас без опадів. А якраз таки в перших числах листопада вже буде зміна синоптичної ситуації і там дійсно може на території України, за розрахунками, які є на сьогодні, утворитися циклон. І він може вже принести опади принаймні змішаної фази: це, тобто, дощ, подекуди з мокрим снігом”.

Романчук Микола

Recent Posts

Низька зарплата, але королівські привілеї: у короля Чарльза III нова вакансія

У Віндзорському палаці з'явилася вакансія хатньої робітниці. Цікавим є те, що їй обіцяють зарплату нижчу…

29 хв. ago

Індекс мільярдерів: хто очолює оновлений рейтинг і чи є в ньому українці

Bloomberg оновив рейтинг світових мільярдерів. Багато сюрпризів новий список не подарував. Хто найбагатший Очолив рейтинг…

39 хв. ago

Раптові перевірки ТЦК та блокпости: українців попередили про посилення мобілізації

Заходи мобілізації протягом останнього року в Україні неодноразово змінювалися — до існуючих методів додавалися інші й не…

47 хв. ago

Для жінки-робота зробили чоловіка і вони тут же посварилися

Британці створили роботів, які повністю імітують людські емоції. Гуманоїдні роботи Амека та Азі працюють на штучному…

55 хв. ago

Польща посилює вимоги до отримання Карти поляка: що зміниться для українців з 2025 року

Міністерство закордонних справ Польщі оголосило про запровадження суворіших вимог щодо отримання Карти поляка з 2025…

1 годину ago

Від 8 до 10 тисяч доларів: повісять на кожного українця – інакше електрики не буде

Як проінформували українців, що $8-10 тисяч коштує повна енергонезалежність приватного будинку. Про це розповів голова Ради Української Асоціації поновлюваної…

1 годину ago