Погода

Прогноз погоди на вихідні 28–29 вересня: де пройдуть дощі з грозами

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних у багатьох областях України все ще потішить теплом, але в деяких регіонах буде вже по-осінньому прохолодно та мокро.

Погода в суботу 28 вересня

У суботу на півдні, сході, півночі та в центрі країни буде тепло та сонячно, опадів не передбачається (тільки на Житомирщині можливі короткочасні дощі). Середня температура повітря вдень становитиме +26…+28 °С, уночі — від +12…+14 °С на півдні та сході до +16…+18 °С на півночі.

На заході України очікується від +21…+23 °С у Львівській, Закарпатській, Волинській і Рівненській областях (уночі — +15…+18 °С) до +24…+27 °С в Івано-Франківській, Чернівецькій, Тернопільській і Хмельницькій областях (уночі — +13…+16 °С). День тут буде хмарним із проясненнями, можливі дощі з грозами.

Погода в неділю 29 вересня

По всій Україні очікується мінлива хмарність. На півдні, сході, у центрі та Сумській області термометри покажуть +24…+27 °С (уночі — +13…+16 °С), у Київській та Чернігівській областях — +20…+22 °С (уночі — +13…+16 °С).

Суттєво похолодає в інших північних областях, а також на заході України. Так, у Хмельницькій, Житомирській, Закарпатській і Чернівецькій областях очікується +13…+16 °С (уночі — +12…+14 °С). У Рівненській, Волинській, Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській областях середня температура як удень, так і вночі становитиме +10…+13 °С. Дощі пройдуть у західних регіонах, Вінницькій, Житомирській, Київській та Чернігівській областях.

Погода в понеділок 30 вересня

Новий тиждень розпочнеться з невеликих дощів у західних, Житомирській та Вінницькій областях. Термометри вдень тут покажуть усього +9…+12 °С, уночі — +5…+8 °С. На півночі України очікується +15…+18 °С (уночі — +9…+11 °С), у центрі, Одеській та Харківській областях — +20…+22 °С (уночі — +9…+11 °С). Погода на початку тижня на сході, південному сході та півдні ще потішить теплом до +22…+24 °С (уночі — +12…+14 °С).

Небезпека пожеж зберігається

28–29 вересня у центральних, більшості північних і південних областей, а також на Волині, у Рівненській та Чернівецькій областях зберігається надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Нагадуємо, що спалювати листя і траву на прибудинкових ділянках заборонено — набагато корисніше і безпечніше робити компостування.

Народні прикмети та вірування

Якщо у небі 28 вересня бачили диких гусей, що відлітають на південь, готувалися до скорого серйозного похолодання. А туман надвечір віщував затяжні дощі впродовж найближчих тижнів.

Що теплішим був день 29 вересня, то пізніше мала прийти справжня зима. А пожовкле, але не опале листя обіцяло затяжну осінь.

Ольга Степанова

Recent Posts

Яку техніку можна під’єднувати до портативної зарядної станції?

Портативні зарядні станції стають дедалі популярнішими завдяки своїй здатності забезпечувати резервне живлення під час вимкнення…

15 хв. ago

Один з найдорожчих у Лос-Анджелесі: як виглядає особняк Анджеліни Джолі за 25 мільйонів

Анджеліна Джолі – ікона стилю для поколінь. Бездоганний смак зірки поширюється, зокрема, і на її…

28 хв. ago

В Україні готують масовий призов: майже мільйон повісток буде вручено за 3 місяці

Кабінет міністрів України затвердив виділення 71,82 млн грн на централізоване виготовлення 900 тис. повісток, які…

37 хв. ago

Турецького забудовника засудили до 865 років в’язниці, через зруйновані землетрусом будинки

У Туреччині забудовника Хасана Альпаргюна символічно засудили до 62 довічних термінів позбавлення волі, що становить 865…

44 хв. ago

Президент Фінляндії пояснив алгоритм дій України для вступу до НАТО

Президент Фінляндії Александр Стубб заявив, що Україна спочатку стане членом Євросоюзу, а вже потім зможе…

58 хв. ago

Жінка вирішила схуднути за допомогою рибних консервів і розповіла, що з цього вийшло

60-річна фельдшерка на ім'я Джейн розповіла, що їла 70 днів лише сардини. Ця дієта допомогла…

3 години ago