Погода

Прогноз погоди на вихідні 28–29 вересня: де пройдуть дощі з грозами

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних у багатьох областях України все ще потішить теплом, але в деяких регіонах буде вже по-осінньому прохолодно та мокро.

Погода в суботу 28 вересня

У суботу на півдні, сході, півночі та в центрі країни буде тепло та сонячно, опадів не передбачається (тільки на Житомирщині можливі короткочасні дощі). Середня температура повітря вдень становитиме +26…+28 °С, уночі — від +12…+14 °С на півдні та сході до +16…+18 °С на півночі.

На заході України очікується від +21…+23 °С у Львівській, Закарпатській, Волинській і Рівненській областях (уночі — +15…+18 °С) до +24…+27 °С в Івано-Франківській, Чернівецькій, Тернопільській і Хмельницькій областях (уночі — +13…+16 °С). День тут буде хмарним із проясненнями, можливі дощі з грозами.

Погода в неділю 29 вересня

По всій Україні очікується мінлива хмарність. На півдні, сході, у центрі та Сумській області термометри покажуть +24…+27 °С (уночі — +13…+16 °С), у Київській та Чернігівській областях — +20…+22 °С (уночі — +13…+16 °С).

Суттєво похолодає в інших північних областях, а також на заході України. Так, у Хмельницькій, Житомирській, Закарпатській і Чернівецькій областях очікується +13…+16 °С (уночі — +12…+14 °С). У Рівненській, Волинській, Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській областях середня температура як удень, так і вночі становитиме +10…+13 °С. Дощі пройдуть у західних регіонах, Вінницькій, Житомирській, Київській та Чернігівській областях.

Погода в понеділок 30 вересня

Новий тиждень розпочнеться з невеликих дощів у західних, Житомирській та Вінницькій областях. Термометри вдень тут покажуть усього +9…+12 °С, уночі — +5…+8 °С. На півночі України очікується +15…+18 °С (уночі — +9…+11 °С), у центрі, Одеській та Харківській областях — +20…+22 °С (уночі — +9…+11 °С). Погода на початку тижня на сході, південному сході та півдні ще потішить теплом до +22…+24 °С (уночі — +12…+14 °С).

Небезпека пожеж зберігається

28–29 вересня у центральних, більшості північних і південних областей, а також на Волині, у Рівненській та Чернівецькій областях зберігається надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Нагадуємо, що спалювати листя і траву на прибудинкових ділянках заборонено — набагато корисніше і безпечніше робити компостування.

Народні прикмети та вірування

Якщо у небі 28 вересня бачили диких гусей, що відлітають на південь, готувалися до скорого серйозного похолодання. А туман надвечір віщував затяжні дощі впродовж найближчих тижнів.

Що теплішим був день 29 вересня, то пізніше мала прийти справжня зима. А пожовкле, але не опале листя обіцяло затяжну осінь.

Ольга Степанова

Recent Posts

Скандал в Угорщині: Орбан відреагував на заяву про марність захисту країни

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан розкритикував припущення свого помічника Балажа Орбана про те, що країні було б краще,…

4 хв. ago

Мера Нью-Йорка звинувачено у кримінальних злочинах – NYT

Мер Нью-Йорк Ерік Адамс стане першим чинним чиновником на цій посаді, якого притягають до кримінальної відповідальності. Про…

7 хв. ago

Катар став першою арабською країною, яка отримає безвізовий режим із США

Міністр внутрішньої безпеки США Алехандро Н. Майоркас, консультуючись із держсекретарем Ентоні Дж. Блінкеном, включив Катар до Програми безвізового режиму.…

9 хв. ago

Українка спробувала ввезти до Польщі сотні тисяч євро і доларів готівкою (фото)

Польські митники виявили на залізничній ділянці Перемишль – Медика незаконне перевезення великої суми незадекларованої готівки. Так,…

12 хв. ago

За секунду до. Учені показали, як великий ураган Хелен готується вийти на узбережжя (відео)

NASA відстежувало наближення урагану Хелен до східного узбережжя Флориди, коли він готувався вийти на сушу…

15 хв. ago

Перші серйозні ознаки осені: синоптикиня озвучила прогноз погоди на вихідні

В останні вихідні вересня фіксуватимуться перші серйозні ознаки осінньої погоди. Водночас похолодання наздожене не всі регіони.…

20 хв. ago