Categories: Погода

В Україну повертається сильна спека: названо точні дати, коли буде найгарячіше

До кінця літа в Україні збережеться дуже тепла погода, а у низці областей навіть очікується сильна спека до +35 градусів. Про це в коментарі NV розказала синоптикиня Українського гідрометцентру Наталія Птуха.

“Цього тижня спекотна погода не відступить. Втім, невеличкий циклон над Чорним морем впродовж наступних кількох діб принесе трохи хмарності та короткочасних дощів із грозами південним регіонам, які чи не найбільше потерпають від спеки та посухи”, – каже синоптикиня.

За її даними, невелике послаблення спеки на півдні слід очікувати в останні дні серпня. вночі буде +17…+22, а вдень +27…+32.

На решті території країни цього тижня без опадів, а температура повітря залишиться у межах +15…+20 вночі і +29…+34 вдень. На узбережжі морів нічна температура сягатиме +23, а за кілька днів – і в інших регіонах.

“Найспекотніше буде 28-29 серпня у лівобережній частині країни, особливо у східних областях – там місцями очікується сильна спека до +35 градусів”, – повідомила Наталія Птуха.

За її словами, така температура перевищує серпневі норми, адже зазвичай наприкінці календарного літа починається тенденція до похолодання.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

2 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

2 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

2 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

2 години ago