Categories: Погода

Прогноз погоди в Україні до кінця травня: коли чекати дощів і похолодання

До кінця травня залишилося менше тижня і вже наступної суботи настане календарне літо. З 27 до 31 травня на всій території України спостерігатиметься переважно тепла і навіть спекотна погода. Але протягом решти днів останнього місяця весни синоптики очікують на дощі.

Згідно з повідомленням Українського гідрометцентру, у понеділок, 27 травня, на всій території України буде хмарно з проясненнями. На півдні країни, у більшості центральних областей, а також у Карпатах очікуються короткочасні дощі, місцями з грозами. У решті частини України появу опадів не прогнозують. Що стосується температури повітря, то на півдні вдень вона становитиме від 18 до 23 градусів зі знаком плюс, а в інших областях — на рівні від 22 до 27 градусів вище нуля. На сході місцями може бути до +29 градусів. Нічна температура буде на рівні +12…+14 градусів.

Погода в Україні на 27 травняФото: Укргідрометцентр

У вівторок, 28 травня, погода істотно не зміниться. Згідно з інформацією Українського гідрометцентру, буде мінлива хмарність. Знову очікуються короткочасні дощі на півдні, у деяких західних і центральних областях. Середня температура в Україні буде трохи вищою. Вночі вона становитиме від 14 до 16 градусів тепла, а вдень — від 26 до 28 градусів зі знаком плюс. Найспекотніше буде на півночі та сході України, а найпрохолодніше — на півдні.

Погода в Україні на 28 травняФото: Укргідрометцентр

У середу, 29 травня, всю територію України, за винятком східних областей, накриють короткочасні дощі. Здебільшого буде мінлива хмарність і температура повітря очікується такою самою, як і попереднього дня. Синоптики прогнозують появу опадів тільки вдень, але не вночі.

Погода в Україні на 29 травняФото: Укргідрометцентр

У четвер, 30 травня, ситуація з погодою трохи зміниться, адже настане невелике похолодання. І вдень, і вночі майже на всій території України очікуються короткочасні дощі. Їх не буде лише в окремих регіонах на сході та півдні країни. Середня температура повітря вдень знизитися до рівня 21 — 23 градуси тепла. Прохолодніше буде на заході України, а найтепліше — на сході.

Погода в Україні на 30 травняФото: Укргідрометцентр

Нарешті в останній день календарної весни, у п’ятницю, 31 травня, по всій території України, за винятком деяких південних областей, удень і вночі синоптики прогнозують короткочасні дощі. Середня температура по країні вдень буде також на рівні +21…+23 градуси. Найспекотніше буде на півдні та сході України.

Погода в Україні на 31 травняФото: Укргідрометцентр
Ольга Степанова

Recent Posts

Люди панікували та кричали: літак під час сильної турбулентності розірвало на частини (відео)

Пасажирський лайнер авіакомпанії Air Europa, що прямував з Іспанії до Уругваю, "розірвало на частини" внаслідок сильної…

7 хв. ago

У вівторок киян знеструмлюватимуть у світло-сірій зоні: світла не буде вже до півдоби

Більш жорсткі умови розподілення електроенергії пов'язані зі спекотною погодою, що встановилася днями в Україні, а…

23 хв. ago

Фінляндія суттєво скорочує кількість притулків для біженців

Міграційне відомство Фінляндії Migri цього літа та восени має намір скоротити кількість місць для розміщення…

28 хв. ago

Юрист пояснив, що працівники ТЦК не можуть робити стосовно громадян

Працівники ТЦК та СП не мають права вчиняти стосовно громадян певні дії. Вони можуть перевіряти у чоловіків…

32 хв. ago

У десяти областях України оголосили штормове попередження (список)

На вівторок, 2 липня, в Україні оголосили штормове попередження. Про це свідчить прогноз Українського гідрометцентру. Негода, за…

34 хв. ago

Із президентів у королі: Байден розкритикував рішення суду щодо Трампа

Рішення Верховного суду США про президентську недоторканність створює "небезпечний прецедент". На практиці воно означає, що Дональд Трамп…

37 хв. ago