Categories: Погода

Майже по-літньому тепло: прогноз погоди на вихідні 27–28 квітня

Цього вікенду на території України запанує типова для кінця квітня температура. За даними Sinoptik.ua, погода у вихідні буде теплою, а опади у вигляді невеликих дощів пройдуть лише в окремих регіонах.

Погода в суботу 27 квітня

Остання квітнева субота буде хмарною із проясненнями, опадів у цей день не передбачається. На сході та південному сході повітря прогріється до +21…+23 °С (уночі — до +12…+14 °С). У південних регіонах, центрі, а також на Сумщині та Закарпатті термометри покажуть +18…+20 °С (уночі — +5…+8 °С), у північних та східних регіонах — +16…+18 °С (уночі — + 3…+5 °С).

У Вінницькій та Житомирській областях у ніч на 28 квітня на поверхні ґрунту очікується 0…+3 °С, тому городникам варто вкрити розсаду.

Погода в неділю 28 квітня

У неділю по всій Україні небо затягне хмарами, у Донецькій, Луганській та Запорізькій областях місцями пройдуть короткочасні дощі.

У південних, східних і центральних областях термометри покажуть +18…+21 °С (уночі — +8…+10 °С). На півночі та заході країни буде трохи прохолодніше, але загалом вельми комфортно — до +16…+18 °С (уночі — +5…+7 °С).

Погода в понеділок 29 квітня

Початок тижня буде хмарним, але теплим — по всій Україні очікується близько +19…+21 °С. Нічна температура на півдні становитиме +12…+14 °С, у решті областей — +8…+11 °С.

У Донецькій, Луганській, Запорізькій, Херсонській, Одеській і Миколаївській областях погода на початку тижня буде дощовою, так що заздалегідь підготуйте парасольки, дощовики та непромокальне взуття.

Паводки поки не відступили

У басейнах річок Десна та Снів триває затоплення територій, можливе порушення транспортного сполучення з населеними пунктами Ніжинського, Новгород-Сіверського, Корюківського та Чернігівського районів Чернігівщини. Також буде підтоплено окремі населені пункти у прибережних зонах рік Сож і Дніпро у Чернігівському районі Чернігівщини.

Народні прикмети та вірування

27 квітня наші пращури намагалися триматися подалі від водойм: вважалося, що цього дня легко потрапити в трясовину або стати жертвою водяників. Якщо річки та озера все ще виходили з берегів, рік мав бути врожайним. Ластівки в небі вважалися певним знаком того, що заморозки остаточно відступили.

А 28 квітня слов’яни «дізнавались» погоду на найближчі місяці. Якщо день був похмурим, то чекали на дощове літо, якщо теплим і сонячним — готувалися до виснажливої літньої спеки.

Ольга Степанова

Recent Posts

Іран звертався за допомогою до США після аварії гелікоптера Раїсі

Іран просив у Сполучених Штатів Америки допомоги після аварії гелікоптера з президентом Ібрагімом Раїсі. Проте…

5 хв. ago

Король Чарльз ІІІ та принц Вільям радикально налаштовані проти принца Гаррі

Король Великої Британії Чарльз ІІІ та принц Вільям дуже розгнівані на принца Гаррі. Про це пише Fox News. Нещодавно…

16 хв. ago

Міноборони закликало українців не завантажувати додаток “Резерв+”: у чому причина

Чинним військовослужбовцям Сил оборони України не потрібно встановлювати мобільний додаток для військовозобов'язаних "Резерв+". Про це сказав речник Міністерства…

24 хв. ago

Унікальний золотий автомобіль пішов із молотка за ціною нового Rolls-Royce (фото)

У США на аукціоні Mecum продали унікальний Chevrolet Bel Air 1955 году. За авто віддали…

30 хв. ago

Правоохоронці проводять обшуки в Державній судовій адміністрації України

ДСА України заявляє про нульову толерантність до корупції та усіляко сприятиме роботі правоохоронних органів для…

32 хв. ago

Експерт сказав, чого насправді хоче Путін

Військовий експерт, майор Збройних сил України, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман розповів, чи змінилися плани Кремля щодо…

50 хв. ago