Погода

Прогноз погоди на вихідні 26–27 жовтня: де буде найтепліше

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде теплою, малохмарною, без опадів і сильного вітру — ідеальний час для атмосферної осінньої фотосесії в ореолі золотого листя.

Погода в суботу 26 жовтня

На суботу можна сміливо планувати пікнік на природі, похід за грибами, садово-городні клопоти на дачі, фотосесію у парку, прогулянку містом чи відвідання осіннього ярмарку — погода буде сприятливою. Тим більше, лікарі рекомендують зараз більше бувати на свіжому повітрі — це допомагає протистояти інфекціям, загостренню хронічних захворювань і сезонній іпохондрії.

По всій Україні очікується мінлива хмарність, без опадів. Удень на сході України стовпчики термометрів піднімуться до +9…+11 °С, на решті території — до +12…+15 °С (на Закарпатті — до +16…+18 °С). Уночі в західних регіонах, Сумській і Харківській областях термометри покажуть близько 0 °С, тому вранці та ввечері одягайтеся тепліше.

Погода в неділю 27 жовтня

У неділю у східних областях очікується +9…+12 °С (уночі — близько 0 °С), у південних, центральних і північних регіонах — +12…+15 °С. На заході країни стовпчики термометрів покажуть приємні та незвично високі для кінця жовтня +15…+18 °С. Опадів синоптики не прогнозують, але небо буде переважно хмарним.

Щоб зробити вихідний день ще теплішим і яскравішим, а також підтримати імунну систему, тіште себе вітамінним чаєм із медом, спеціями (гвоздика, мускатний горіх, кориця), обліпихою, лимоном і свіжим імбиром. Це справжній еліксир здоров’я!

Погода в понеділок 28 жовтня

Новий тиждень розпочнеться з невеликих дощів у Сумській, Харківській та Полтавській областях, мешканцям інших регіонів України парасольки не знадобляться.

У східних областях країни очікується +12…+14 °С (у Луганській та Донецькій — +10…+12 °С), у центральних і північних — +13…+16 °С. Найтеплішою, хоч і хмарною, погода на початку тижня буде в західних і південних регіонах — повітря тут прогріється до комфортних +15…+18 °С.

Народні прикмети та вірування

Удень 26 жовтня погляньте на небо: якщо хмари летять із півдня на північ, варто готуватися до негоди. Якщо сонце протягом дня постійно ховається за хмари і знову з-за них виглядає, найближчими днями похолодає.

Сухий та ясний день 27 жовтня обіцяв нашим предкам ранню весну без дощів. А якщо цього дня гуси та качки все ще плавали у водоймах, на похолодання не чекали ще мінімум тиждень. Також на пізній прихід зими вказувала велика кількість павутиння на кущах, деревах і траві.

Ольга Степанова

Recent Posts

Одесит “рятував” ухилянтів від мобілізації за $4 тис: потрібен був лише принтер

З великої та вже прохолодної Одеси прийшли дуже цікаві новини. Тут місцевий "впевнений користувач ПК"…

10 хв. ago

Мешканців багатоповерхівок чекає “льодовиковий період”: тепла на всіх не вистачить – експерт

Україна увійде в новий опалювальний сезон з понад 12,2 мільярда кубометрів газу в сховищах, однак…

19 хв. ago

Затишне польське місто назвали найдоступнішим для відвідування на Різдво

Польське місто Познань назвали найдоступнішим європейським напрямком для відвідування на Різдво цього року. Як пише Daily Express із…

40 хв. ago

Йдете в магазин – захопіть корвалол: ціни на ключові продукти стали “непідйомними”

Ціни на овочі, що часто споживаються, включаючи картоплю, цибулю, огірки і томати, значно зросли в…

51 хв. ago

ТЦК завітали у школи Львова: у чому причина

У Львові працівники ТЦК вирішили активно залучати старшокласників до військової служби. Вони вже почали проводити…

60 хв. ago

Українцям прийде третя платіжка за газ: додали нову послугу

Цієї осені українці почали отримувати нові платіжки за технічний огляд внутрішньобудинкових систем газопостачання, відомі як…

1 годину ago