Погода

Прогноз погоди на вихідні 26–27 жовтня: де буде найтепліше

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде теплою, малохмарною, без опадів і сильного вітру — ідеальний час для атмосферної осінньої фотосесії в ореолі золотого листя.

Погода в суботу 26 жовтня

На суботу можна сміливо планувати пікнік на природі, похід за грибами, садово-городні клопоти на дачі, фотосесію у парку, прогулянку містом чи відвідання осіннього ярмарку — погода буде сприятливою. Тим більше, лікарі рекомендують зараз більше бувати на свіжому повітрі — це допомагає протистояти інфекціям, загостренню хронічних захворювань і сезонній іпохондрії.

По всій Україні очікується мінлива хмарність, без опадів. Удень на сході України стовпчики термометрів піднімуться до +9…+11 °С, на решті території — до +12…+15 °С (на Закарпатті — до +16…+18 °С). Уночі в західних регіонах, Сумській і Харківській областях термометри покажуть близько 0 °С, тому вранці та ввечері одягайтеся тепліше.

Погода в неділю 27 жовтня

У неділю у східних областях очікується +9…+12 °С (уночі — близько 0 °С), у південних, центральних і північних регіонах — +12…+15 °С. На заході країни стовпчики термометрів покажуть приємні та незвично високі для кінця жовтня +15…+18 °С. Опадів синоптики не прогнозують, але небо буде переважно хмарним.

Щоб зробити вихідний день ще теплішим і яскравішим, а також підтримати імунну систему, тіште себе вітамінним чаєм із медом, спеціями (гвоздика, мускатний горіх, кориця), обліпихою, лимоном і свіжим імбиром. Це справжній еліксир здоров’я!

Погода в понеділок 28 жовтня

Новий тиждень розпочнеться з невеликих дощів у Сумській, Харківській та Полтавській областях, мешканцям інших регіонів України парасольки не знадобляться.

У східних областях країни очікується +12…+14 °С (у Луганській та Донецькій — +10…+12 °С), у центральних і північних — +13…+16 °С. Найтеплішою, хоч і хмарною, погода на початку тижня буде в західних і південних регіонах — повітря тут прогріється до комфортних +15…+18 °С.

Народні прикмети та вірування

Удень 26 жовтня погляньте на небо: якщо хмари летять із півдня на північ, варто готуватися до негоди. Якщо сонце протягом дня постійно ховається за хмари і знову з-за них виглядає, найближчими днями похолодає.

Сухий та ясний день 27 жовтня обіцяв нашим предкам ранню весну без дощів. А якщо цього дня гуси та качки все ще плавали у водоймах, на похолодання не чекали ще мінімум тиждень. Також на пізній прихід зими вказувала велика кількість павутиння на кущах, деревах і траві.

Ольга Степанова

Recent Posts

Російська “королева криптовалют” виманила $22 млн в інвесторів і переказала їх на ЗСУ – New York Post

Гламурна російська інфлюенсерка, відома як “королева криптовалют”, 24-річна Валерія Федякіна виманила в інвесторів понад 22…

3 хв. ago

У Києві затримали помічника голови Подільського ТЦК: що він скоїв

У Києві помічника голови Подільського ТЦК затримали на хабарі. Він запропонував чоловікові уникнути штрафів за порушення правил військового…

12 хв. ago

Злякалися навіть птахи. Киргизстан вирішив змінити гімн

Влада Киргизстану вирішила змінити державний гімн, заявив речник парламенту країни Нурланбек Шакієв під час заходу з…

21 хв. ago

Ось як шахраї можуть скористатися вашим профілем у соціальних мережах

Соціальні мережі — головна мішень для численних шахраїв. Але розуміючи їхню тактику, ви можете захистити…

29 хв. ago

У вишуканій сорочці: Чарльз III та Камілла влаштували королівську вечерю на острові Самоа

Король Чарльз III та королева Камілла перебувають у великому турі Австралією та Тихоокеанським регіоном. Їхньою…

38 хв. ago

У ТЦК та МСЕК знайшли списки: усіх, хто відмазався, тепер розкрутять на повну, чого чекати

Відповідальність за ймовірний корупційний злочин голови медико-соціальної експертної комісії (МСЕК), депутатки Хмельницької обласної ради Тетяни…

47 хв. ago