Categories: Погода

Синоптики оголосили штормове попередження для 8 областей та назвали дату повернення спеки

На більшій частині території України гаряча спека змінила комфортну температуру повітря, але в 8 областях в середу прогнозуються складні погодні умови. Крім того, незабаром до країни повернеться спека.

“24 липня вдень у західних областях грози, в окремих районах град та шквали 15-20 м/с (і рівень небезпеки, жовтий)“, — попередили в Укргідрометцентрі.

Також у середу, 24 липня, дощі ймовірні на Житомирщині та на Вінниччині. На решті території країни без опадів, градусники покажуть +23 +33 градуси.

У четвер, 25 липня, дощі триватимуть на заході, Вінниччині та Житомирщині, а також освіжать Одеську область, в решті регіонів сухо. Вночі синоптики обіцяють 15-24 градуси зі знаком “+”, удень повітря прогріється до +20 (захід) до +32 (Херсонщина та Запоріжжя). Крім цих двох регіонів температура повітря в Україні буде досить комфортною.

У п’ятницю, 26 липня, дощі з грозами утримаються в тих же областях, що й у попередні дні, на решті території без опадів. Вночі очікується +16 +24 градуси, вдень буде 20-32 градуси тепла.

Синоптик Наталка Діденко попередила, що незабаром спека повернеться до України. За її прогнозами це відбудеться вже 28-29 липня.

“Не така, щоб +40, проте знову будемо хекати. Хіба що на півдні та південному сході ймовірно з неділі до +34 +37 градусів!“, — пише вона.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

53 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

54 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

56 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago