Categories: Погода

Потепління буде недовгим: коли в Україні знову похолодає

Після сильних заморозків до України знову прийшло потепління. Подекуди повітря прогріється до +18 градусів. Втім, на довго не затримається.

Про це розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха в інтерв’ю NV. Експертка сказала, коли знову почне знижуватися температура.

Коли буде похолодання

Синоптикиня розповіла, що найближчими днями в Україні будуть панувати повітряні потоки з південного заходу. Вони несуть теплішу повітряну масу.

Принаймні вдень повітря буде прогріватися до комфортних +15 градусів у більшості регіонів. По Півдню очікуємо навіть до +17 – +18 градусів,
– зазначила Наталія Птуха.

Додала, нічна температура зберігатиметься в межах +1 – +7. Заморозки поки відступили, тільки подекуди температура повітря ще може опускатися трохи нижче 0. Так, “мінуси” очікується найближчими днями в Карпатах, зокрема, -1 – -3 градуси.

З четверга, 24 жовтня, повітряні потоки знову мінятимуть свій напрямок, і стане прохолодніше. Північно-західний вітер трохи знизить температуру до +10 – +13 у більшості областей, а ще додасть хмарності,
– сказала синоптикиня.

Експертка підсумувала, що цей тиждень загалом буде досить спокійним через вплив антициклону. Сильні перепади не очікуються.

“Це означає, що опадів теж годі чекати. Зокрема, снігу по країні не передбачається впродовж цього тижня”, — зазначила Наталія Птуха.

Прогноз погоди на три доби

  • Укргідрометцентр оприлюднив прогноз на 23 – 25 жовтня. Синоптики зазначили, що в Україні буде без опадів. Тільки вдень 25 жовтня у східних областях пройде невеликий дощ.
  • Вітер південно-західний з переходом на північно-західний, 5 – 10 метрів на секунду. Вночі та вранці 24 – 25 жовтня на Заході подекуди буде туман.
  • “Температура вночі +1 – +7 градусів, на узбережжі морів до +10. Вдень +9 – +16, на Закарпатті, 23 – 24 жовтня й на Півдні країни до +19 градусів”, – зазначили в Укргідрометцентрі.
Романчук Микола

Recent Posts

В Україні від початку року викрали сотні авто: які машини крадуть найчастіше

Від початку 2024 року в Україні викрали 765 авто, що є найнижчим показником від початку великої…

3 хв. ago

“Поповнення у списку страшилищ”: у мережі висміяли новий пам’ятник Сталіну в Росії

Кумедний бюст радянського диктатора Йосипа Сталіна з'явився в Ставропольському краї РФ у станиці Галюгаєвській. Фото…

12 хв. ago

Емінем і Обама підтримали Гарріс на виборах

Американський репер Емінем та колишній президент США Барак Обама підтримали Камалу Гарріс на передвиборчому мітингу демократів. Артист…

20 хв. ago

7 найвпливовіших жінок, які змінили усе 20 сторіччя

У ХХ столітті жінки зіграли ключові ролі в політиці, науці, мистецтві та суспільному житті, залишивши…

31 хв. ago

Залишилися тільки взуття та гаманець. У Єллоустоуні чоловік упав у гаряче джерело

У національному парку Єллоустоун сталася трагедія: 23-річний чоловік загинув, впавши в одне з численних гарячих джерел. Незважаючи на попереджувальні знаки і…

38 хв. ago

Ідеальна для тих, хто не любить натовп: європейська країна різко набрала популярність серед туристів

В Європі триває бум туризму і чимало країн потерпають від надміру великої кількості відпочивальників. Однак на континенті все ще…

39 хв. ago