Categories: Погода

Осінній «релакс»: бабине літо принесе в Україну сонячні дні та холодні ночі

Щойно українці почали ховати теплий одяг та готуватися до холодних днів, як природа вирішила здивувати: бабине літо повертається, і цього разу обіцяє не просто пару теплих днів, а цілий ряд сюрпризів. Синоптики обіцяють сонячну погоду з комфортними +15..+18 градусів вдень, а також класичні тумани та холодні ночі, які охолоджуватимуть атмосферу до відміток нижче нуля.

За словами синоптиків, у найближчі дні антициклон принесе підвищений атмосферний тиск і суху погоду. Південно-західний вітер забезпечить надходження теплих повітряних мас із південних регіонів, що дозволить термометрам показувати комфортні температури, трохи вищі за середньостатистичну норму для цієї пори року.

Ігор Кибальчич, метеоролог з Українського гідрометцентру, запевнив, що цей тиждень стане майже безхмарним та теплим, хоча вночі та вранці можуть спостерігатися тумани. «Нічні показники температури можуть опускатися до 0 °C, а вдень термометри показуватимуть від +12 до +17 °C», — додав він.

Проте не варто розслаблятися: навіть при теплих днях ночі залишатимуться холодними, що, вочевидь, порадує власників багатошарових ковдр та любителів гарячого чаю. Поки денні температури залишаються на комфортному рівні, опалювальний сезон не розпочався, і українці ще мають шанс насолодитися осіннім теплом.

Особливо тепло буде на Київщині, де повітря прогріється до +17 °C. Водночас вночі показники можуть опускатися до +3..+5 °C. Місцеві метеорологи наголошують на тому, що настає класичне бабине літо, яке в Україні зазвичай супроводжується сонячними днями та прохолодними ночами.

Не дивно, що тепла погода призвела до рідкісних природних явищ. У Києві вже помітили зацвілий бузок, який переплутав весну з осінню через теплу та суху погоду. Еколог Олександр Соколенко пояснює, що це є наслідком кліматичних змін, які призводять до аномалій.

Але це тепло не триватиме вічно. Згідно з прогнозами, з 28 жовтня погода може змінитися через розвиток циклонів над Європою. Це означає, що антициклон, який дарує нам теплі дні, поступиться місцем дощам та вітрам з південно-західних регіонів.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Іншопланетні бази на Землі: американець каже, що знає, де ховаються прибульці

Американець Денні Шихан, відомий своєю діяльністю в сфері досліджень НЛО та контактів з іншопланетянами, зробив…

7 хв. ago

“Повна катастрофа”: Сукня мачухи нареченої, зроблена своїми руками, стала вірусною в Мережі

Жінку жорстоко висміяли в соціальних мережах після того, як вона поділилася сукнею, пошитою власноруч, щоб…

12 хв. ago

ШІ замість копів та МСЕК: нардеп вигадав, як побороти корупції в Україні

Штучний інтелект як панацея для українських правоохоронних органів? Саме таку думку висловив народний депутат від…

19 хв. ago

Тост з відбитками ніг за £20: модель вигадала дивний спосіб заробітку в соцмережі

В соціальних мереж, де креативність не знає меж, модель з Instagram Сільверлурі Ло вирішила здивувати…

31 хв. ago

Зеленський розповів українцям про липові інвалідності прокурорів, співробітників митниці та податкову

Президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні не стримував емоцій: необґрунтоване присвоєння інвалідності стало масовим…

49 хв. ago

Львів обігнав Київ і став найдорожчим містом України за ціною житла

Львів став новим лідером серед українських міст за вартістю квадратного метра житла, обігнавши столицю України…

1 годину ago