Categories: Погода

Прогноз погоди на 22–23 вересня: де прогріє до +26

За даними Sinoptik.ua, погода найближчими днями буде ідеальною — ясною, комфортно теплою, без опадів. Можна було б подумати, що триває літо, якби вже не по-осінньому прохолодні ночі.

Погода в неділю 22 вересня

Неділя буде такою ж теплою і сонячною, лише в Закарпатській, Івано-Франківській і Чернівецькій областях очікується невелика хмарність. На півдні, південному сході, сході та в центрі країни стовпчики термометрів піднімуться до +23…+26 °С, уночі — до +11…+14 °С. У північних і західних областях середня температура вдень становитиме +22…+24 °С, уночі — +7…+10 °С.

Погода у понеділок 23 вересня

На півдні та південному сході повітря в понеділок прогріється до +23…+26 °С, уночі — до +13…+15 °С. У західних і центральних регіонах України погода на початку тижня також потішить теплом — до +22…+25 °С (уночі — +9…+11 °С). Трохи прохолодніше буде в Сумській та Чернігівській областях — до +20…+22 °С (уночі — +7…+9 °С).

У більшості регіонів зберігається висока пожежна небезпека

У всіх північних і центральних, а також Харківській, Кіровоградській, Миколаївській, Херсонській, Дніпропетровській і Запорізькій областях 21–22 вересня оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Будь-які неакуратні маніпуляції з вогнем на відкритому повітрі (від прибудинкової ділянки до бензоколонки) можуть призвести до миттєвого займання.

Народні прикмети та вірування

За погодою 21 вересня визначали, якими будуть осінь і початок зими. Якщо день був сонячним і ясним, очікували на теплу затяжну осінь, а морози мали прийти не раніше січня. Якщо птахи літали високо, про зиму ще можна було не думати, якщо низько — варто потроху діставати теплі речі.

Якщо 22 вересня на вулиці літало павутиння, а вишневі дерева все ще не скинули листя, то наші предки не переживали з приводу заморозків. Червонуватий місяць увечері обіцяв наступного дня вітряну погоду.

Ольга Степанова

Recent Posts

Українцям незабаром доведеться платити за в’їзд до ЄС: що таке ETIAS та яка сума

З весни 2025 року українцям доведеться платити за в'їзд до Європейського Союзу. Про це йдеться у матеріалі Закордон 24.…

9 хв. ago

Коронавірус, м’яч і гамбургер: який вигляд має найдивніша колекція автомобілів у світі

68-річний мешканець автомобільний дизайнер Судхакар Каньябойна з міста Гайдарабад (Індія) створив музей автомобілів Sudha Cars…

26 хв. ago

Росіяни перейшли річку Кашлагач біля Вугледару: місто можуть оточити,

Російські військові перейшли річку Кашлагач на заході від Вугледару на Донеччині. Це створює загрозу оточенню міста.…

37 хв. ago

Південну Африку накрив потужний снігопад: місцями намело до двох метрів

У той час як Європа йде під воду у Південній Африці пішов сильний снігопад. Внаслідок негоди місцями…

46 хв. ago

День осіннього рівнодення 2024 року: дата, прикмети та заборони

Сьогодні, 22 вересня 2024 року осіннє рівнодення. Це день, коли тривалість дня і ночі майже…

53 хв. ago

ТЦКшники забрали права: водіям дали інструкцію, що робити

Юрист розповів, що робити українцям, якщо співробітники ТЦК забрали водійські права Співробітники територіальних центрів комплектування…

59 хв. ago