Categories: Погода

Південну Африку накрив потужний снігопад: місцями намело до двох метрів

У той час як Європа йде під воду у Південній Африці пішов сильний снігопад. Внаслідок негоди місцями кучугури досягали двох метрів. Дороги закрили, машини застрягли на трасах.

Про це пише France 24. Africa Facts Zone публікує фото негоди. Найбільше постраждало шосе N3, яке сполучає Йоганнесбург і Дурбан.

Об’їзні шляхи закрили. Машини просто стали в заторах через негоду. Служби екстреної допомоги намагалися дістатися до людей у заблокованих автомобілях.

Представниця екстрених служб повідомила, що команди працювали безперервно, щоб охопити якомога більше учасників дорожнього руху. Автобуси, що курсують між провінціями, застрягли на автозаправках і простояли там близько семи годин.

Уряд провінції Квазулу-Натал повідомив, що водіям, які застрягли на дорогах через сильний снігопад, доставили ковдри та їжу. За інформацією офіцера зв’язку Корпорації управління дорожнім рухом Саймона Зване, вантажівки залишаються припаркованими на узбіччі.

Автомобіліст Мухаммад Гулам розповів, що провів ніч у своїй машині з дітьми біля міста Гарісміт, приблизно за 270 км на південний схід від Йоганнесбурга.

“Понад 13 годин, запаси їжі закінчили, я не бачу, як ми виїдемо звідси без допомоги екстрених служб” – поділився він.

За даними кампанії з безпеки дорожнього руху Arrive Alive, в деяких районах випало до двох метрів снігу. Синоптики південноафриканської метеорологічної служби, зокрема Лутандо Масіміні, попереджають про можливість нових снігопадів найближчими днями.

Коломієць Надія

Recent Posts

90 днів спокою: які нові правила чекають на військовозобов’язаних

В Україні військовозобов'язані можуть отримати відстрочку від мобілізації на термін до 90 днів, тобто приблизно…

4 хв. ago

Запах вбивці: у справі Фаріон з’явилися нові докази, стверджує адвокатка її доньки

Нові докази у справі вбивства Ірини Фаріон свідчать про те, що підозрюваний В'ячеслав Зінченко був на місці злочину.…

13 хв. ago

У Києві планують витратити десятки мільйонів на улюблений парк Кличка

"Київзеленбуд" вдруге оголосив тендер на реконструкцію парку "Наталка", розташований в Оболонському районі столиці. Роботи, що…

25 хв. ago

Кейт Міддлтон уперше з’явилася на публіці після завершення хіміотерапії

42-річна принцеса Уельська Кетрін разом із принцом Вільямом, королем Чарльзом і королевою Каміллою відвідала церкву…

34 хв. ago

Через повістку: відомий український блогер втік горами до Румунії (фото, відео)

Український блогер Паша Бумчик, напевно, надихнувшись вчинком свого колеги Олександра Волошина, втік з України. До цього…

43 хв. ago

Знесло до фундамента: супутник показав згарища після удару по другому складу під Торопцем

Внаслідок удару Сил оборони по 23 арсеналу Головного ракетно-артилерійського управління (ГРАУ) Міноборони РФ особливо сильно постраждали сховища,…

52 хв. ago