Categories: Погода

Погода на Різдво та Новий рік: синоптик здивував прогнозом на свята

До кінця року погода в Україні буде примхливою та нестабільною. Очікуються коливання температури, невеликі опади й дефіцит снігового покриву. Про це в коментарі “Телеграфу” розповів синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич.

За його даними, тепла погода в Україні триматиметься ще 21 та 22 грудня, а потім прийде невелике похолодання. 

“23 та 24 грудня у зв’язку з розвитком малорухливого циклону в районі країн Балтії та надходженням холоднішого скандинавського повітря, очікується короткочасне зниження температури та невеликі опади у вигляді мокрого снігу та снігу, на півдні – з дощем”, – каже синоптик. 

Зокрема, за його даними, вночі будуть морози до -2…-8 °С, а вдень температура у більшості областей коливатиметься в межах -4…+2°С. Лише у Криму та на півдні Одеської області повітря прогріватиметься до +1…+6.

Це похолодання буде короткочасним, тому вже з Різдва, 25 грудня, температура в Україні знову підвищиться до аномальних показників. Вночі очікується -1…+5°С, вдень +3…+8°С, а на півдні, у Криму та на Прикарпатті місцями можливе прогрівання до +10…+15°С! Потепління, за даними синоптика, супроводжуватиметься невеликими дощами й туманами.

Погода на Новий рік

Напередодні Нового року, з 28 по 31 грудня, температура повітря знизиться по всій країні до невеликих морозів. За прогнозом синоптика, вночі стовпчики термометрів падатимуть до -3…-9°С, а вдень показуватимуть -3…+3°С.

“Не виключено випадання снігу та мокрого снігу, за винятком південних областей… на Новий рік є ймовірність відновлення більш зимового характеру погоди”, – прогнозує Ігор Кібальчич.

Яка погода буде в Україні до Різдва – прогноз на найближчі дні

За даними відомого синоптика Наталки Діденко, 21 грудня в Україні буде без істотних опадів, проте дещо похолоднішає, вдень +1…+5 градусів. 22 грудня побільшає опадів  й посилиться вітер. 23 грудня стане ще прохолодніше, а опади будуть переважно у вигляді мокрого снігу. На Святвечір прогнозується холодна погода із мокрим снігом та дощем, а на Різдво в Україні знову почне підвищуватися температура.

Ольга Степанова

Recent Posts

66-річний мільярдер назвав одну рису, яка необхідна для досягнення успіху

66-річний мільярдер Джей Чаудрі домігся успіху ще в 90-ті. Його статки оцінюють у 9,5 мільярда доларів Видання CNBC пише,…

3 хв. ago

Столичний поліцейський живе у пентхаусі тещі, яка за життя заробила 100 грн – розслідування

Заступник начальника Головного управління Нацполіції Києва Тарас Полієнко живе у дворівневих апартаментах тещі на 220…

12 хв. ago

Шахрайська схема з залізничними квитками: УЗ попередила про наслідки для покупців

"Укрзалізниця" виявила, що під час купівлі квитків на популярні рейси спекулянти пробують обійти ідентифікацію покупця через…

24 хв. ago

Користувачі Apple масово скаржаться на iOS 18: як оновлення “вбиває” iPhone

Користувачі iPhone масово скаржаться на проблеми зі смартфонами – швидко розряджається батарея. Ця проблема з'явилась…

33 хв. ago

Обмежено придатних українців до 25 років не братимуть до війська: що буде з уже мобілізованими

В Україні припинять мобілізацію обмежено придатних чоловіків віком до 25 років. Відповідний указ видасть Міністерство…

42 хв. ago

“Він просто геній”: пілот-віртуоз посадив літак лише з одним робочим колесом в шасі (відео)

Пілот-віртуоз здійснив "хрестоматійну" аварійну посадку на одному колесі. На драматичних кадрах можна побачити, як літак…

51 хв. ago