Categories: Погода

Прогноз погоди на вихідні 22–23 червня: прогріє до +33

За даними Sinoptik.ua, майже на всій території України погода на вихідні буде сонячною і спекотною, лише в деяких областях можливі короткочасні дощі.

Погода в суботу 22 червня

У східних та північних регіонах термометри покажуть +26…+28 °С, на півдні, південному сході та в центрі — +27…+30 °С. Найспекотніше буде на заході країни — до +30…+33 °С. Уночі по всій країні очікується +15…+18 °С.

На більшій частині території України обійдеться без опадів. Лише у західних регіонах, а також на Вінниччині та Житомирщині пройдуть короткочасні дощі з грозами.

Погода в неділю 23 червня

На півдні та сході, а також у Львівській, Волинській і Рівненській областях синоптики прогнозують мінливу хмарність без опадів. На решті території можливі короткочасні дощі з грозами.

На сході та півдні країни повітря прогріється до +29…+32 °С (уночі на сході — +15…+17 °С, на півдні — +18…+20 °С), в інших регіонах — до +26…+28 °С.

Погода в понеділок 24 червня

Найспекотнішим очікується понеділок на півдні та південному сході — +29…+31 °С (уночі — +21…+23 °С). У решті регіонів буде комфортно тепло: на сході та в центрі — +25…+27 °С (уночі — +17…+20 °С), на півночі та заході — +23…+25 °С (уночі — +14… +17 °С).

У більшості областей погода буде хмарною із проясненнями, але без опадів. Короткочасні дощі можливі тільки в Одеській, Херсонській, Миколаївській і Запорізькій областях.

Увага, висока сонячна активність!

Удень 22–24 червня очікується високий УФ-індекс по всій Україні. Єдиний спосіб повністю убезпечити себе від шкідливого випромінювання — перебувати у приміщенні. В решту часу обов’язково користуйтесь захисними кремами із SPF від 30.

Будьте обережні з вогнем!

У суботу 22 червня у Вінницькій, Тернопільській, Івано-Франківській, Чернівецькій і Хмельницькій областях очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Не залишайте на присадибних ділянках мангали або багаття без нагляду, будьте уважні під час куріння на вулиці, а також не заправляйте пальним автомобіль при заведеному двигуні.

Народні прикмети та вірування

Спеку 22 червня наші предки розцінювали як знамення вельми скромного врожаю. А ось дощ, навпаки, обіцяв щедру осінь.

Негода 23 червня також вважалася доброю прикметою, яка обіцяє тепле та родюче літо. Слов’яни навіть спеціально виходили під дощ цього дня, щоб привабити в оселю удачу. А ось хмари, що несуться небом, віщували швидку зміну погоди і, можливо, похолодання.

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

5 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

14 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

21 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

26 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

33 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

43 хв. ago