Categories: Погода

Сонце і тепло повертаються: прогноз погоди на наступний тиждень

Новий робочий тиждень обіцяє українцям суттєве потепління, яке принесе антициклон. Про це повідомили в “Укргідрометцентрі” та синоптик Наталка Діденко.

Понеділок, 21 жовтня

На початку тижня по всій території України очікується невелика хмарність і жодних опадів. Найвища температура вдень буде на Миколаївщині – до +16 градусів, тоді як у Луганській області стовпчики термометрів піднімуться максимум до +10. Нічні температури варіюватимуться від -1 градуса у Чернівецькій області до +7 у Донецькій. У столиці буде сухо, вдень +12…+14, а вночі +1…+3 градуси.

Вівторок, 22 жовтня

У вівторок синоптики прогнозують малохмарну погоду майже на всій території країни. Змінна хмарність можлива у Харківській, Донецькій, Луганській областях та Криму. Вдень на заході країни, зокрема у Львівській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях, температура підніметься до +19 градусів, тоді як у Сумській області буде всього +12. Вночі найтепліше буде в Одеській області – до +8 градусів, а найпрохолодніше – у Чернівцях, де термометр покаже всього +1. У Києві вдень +13…+15 градусів, вночі +6…+8.

Середа, 23 жовтня

Середа обіцяє бути сухою по всій країні. Денні температури коливатимуться між +11 та +17 градусами залежно від регіону. Найвища нічна температура знову буде на півдні – в Одеській області до +8, а найнижча на заході – до +2 градусів. Київ знову зустріне мінливу хмарність, але без опадів: вдень +13…+15, вночі +4…+6 градусів.

Четвер, 24 жовтня

Четвер також не принесе дощів. Денна температура складе від +11 до +15 градусів. Уночі найтепліше буде на сході країни – до +8 градусів. У Києві температура вдень +12…+14 градусів, вночі +4…+6, без опадів.

П’ятниця, 25 жовтня

Закінчення робочого тижня також буде теплим і сухим. Денна температура в межах +10…+15 градусів по всій країні, а нічна від +2 до +8 градусів. У столиці буде сонячно, вдень +12…+14, а вночі +4…+6.

Чому повертається тепло ?

Синоптики пов’язують потепління з подвійним антициклоном, який охопив територію України. За словами Наталки Діденко, найближчими днями варто очікувати більше сонця та підвищення температури.

“Антициклон та й антициклон. Ось такою буде погода найближчим часом – без дощів, багато сонця і туманів. Потепління настане вже на наступному тижні”, – зазначає вона.

Синоптик додала, що вітер зміниться на південно-західний, що принесе теплі повітряні маси з півдня. У результаті температура підніметься до +14…+18 градусів, хоч ночі залишаться прохолодними, іноді з приморозками.

“Серед тижня ймовірність заморозків значно зменшиться”, – прогнозує Діденко.

Романчук Микола

Recent Posts

Зима 2024 здивує українців: синоптики зробили несподіваний прогноз

Лютий мороз чи аномальне тепло? Синоптики привідкрили завісу над тим, якою буде погода взимку в…

35 хв. ago

Війська КНДР в Україні: США та Словенія скликають термінове засідання Радбезу ООН

У понеділок Рада Безпеки ООН збереться на спеціальне засідання для обговорення безпекової ситуації в Україні,…

50 хв. ago

Впав і вдарився головою: Президент Бразилії скасував поїздку на саміт БРІКС у Росії

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва отримав травму у своїй резиденції, ударившись головою. Через…

54 хв. ago

Санду лідирує на президентських виборах у Молдові: ЦВК підрахувала понад 50% голосів

У Молдові завершилося голосування на президентських виборах та референдумі щодо євроінтеграції, а Центральна виборча комісія…

1 годину ago

Аеропорт у Новій Зеландії ввів обмеження на довгі обійми пасажирів

Аеропорт Дунедін у Новій Зеландії викликав справжній шквал емоцій та дискусій у мережі через новий…

2 години ago

Секрети довголіття: ці продукти повільно “вбивають” ваш мозок

Що ми їмо — це не лише про фігуру, але й про здоров'я мозку. Виявляється,…

2 години ago