Categories: Погода

Нічні заморозки у Києві: які сюрпризи готує погода на вихідні

Кияни, тримайтеся міцніше! Незважаючи на сонячні дні, нічні заморозки не планують залишати столицю. За прогнозами Укргідрометцентру, вихідні 19 та 20 жовтня будуть холодними, навіть попри відсутність опадів. Очікується суха погода, але температуру на термометрах не варто шукати надто високу – осінь вирішила нагадати, що вона тут головна.

Мінлива хмарність та вітер: що готує Київ?

За інформацією синоптиків, у Києві та області 19 жовтня очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер з північно-східного напрямку, швидкість 5-10 м/с. Та це ще не все – уночі по області можливі сильні заморозки в повітрі, до 0-5°C. Температура вдень триматиметься на рівні 7-12° тепла. А для тих, хто живе в самому серці столиці – заморозки не будуть такими екстремальними, всього 0-2°C, а вдень – близько 10° тепла. Але це все одно не привід витягати літні шорти.

Теплі зміни з понеділка

Графік прогнозу обіцяє певне полегшення: з понеділка температура вдень підніметься на 3-4 градуси, а нічні заморозки, начебто, відступлять до вівторка. Отже, залишається лише сподіватися, що це правда, і ми не прокинемося серед понеділка у морозній пастці.

Карпатські пригоди: засніжені вершини та ведмеді

І якщо ви думали, що Київ – це холодно, в Карпатах справжня зимова казка. Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост повідомив, що на горі Піп Іван температура впала до -8°C. Так, ви не помилилися – це реальні цифри. А ведмеді вже розгулюють лісами, насолоджуючись першими снігами. Тож якщо ви запланували поїздку у гори – подумайте двічі, перш ніж вирушати без лиж або зимових черевиків.

Отож, вихідні обіцяють бути прохолодними, і це – ще м’яко сказано. Тримайте теплі речі під рукою, а якщо не хочете прокинутися зранку зі снігом на вікні, краще поки залишайтеся вдома з гарячим напоєм та ковдрою.

Романчук Микола

Recent Posts

Антициклон принесе потепління: як зміниться погода в Україні

Вже цієї неділі, 20 жовтня, Україну накриє прохолодна погода, з температурою від +9 до +12…

3 хв. ago

США готові виплатити $10 млн за викриття пропагандистів з Telegram-каналу “Рибарь”

Держдеп США готовий виплатити до 10 мільйонів доларів за інформацію, що допоможе ідентифікувати адміністраторів і…

2 години ago

Telegram-бот додатка “Резерв+” міг викрасти особисті дані українців

Telegram-бот додатку "Резерв+" потрапив під хакерську атаку, через що користувачі ризикують втратити свої особисті дані.…

2 години ago

Українцям загрожує кримінальна відповідальність за фейки про мобілізацію

В Україні зростає кількість випадків поширення викривленої інформації щодо мобілізаційних заходів, і тепер це може…

2 години ago

17 українських університетів увійшли до світового рейтингу найкращих вишів світу: список

Сімнадцять українських університетів увійшли до престижного рейтингу найкращих вишів світу, складеного британським журналом Times Higher…

2 години ago

Пенсіонерів попередили по “колючі” штрафи: як не втратити виплати

В Україні Пенсійний фонд почав активніше застосовувати штрафні санкції до пенсіонерів, які не інформують про…

2 години ago