Categories: Погода

Температура “скакатиме”. Синоптики дали прогноз на вихідні

У вихідні, 20-21 липня, в Україні у більшості областей України утримається спека. Але будуть регіони і з більш комфортною температурою.

Про це повідомляє “Укргідрометцентр” та синоптик Наталка Діденко.

Температура повітря: від конфорта до спеки

20-21 липня в західних та північних областях, а також у Вінницькій області буде комфортна температура повітря, протягом дня +25…+29 градусів.

У південній частині, за словами синоптика Наталки Діденко, очікується найвища температура повітря, +34…+36 градусів, на сході дещо легше, хоча все одно спекотно – +31…+34 градусів.

“У центральній частині України значною мірою гаряче, але без надзвичайності, +29…+32, у Дніпрі з районами до +34 градусів”, – зазначила вона.

Опади на вихідних

Дощі в Україні, які б були досить відчутними, як каже синоптик, очікувати на вихідних навряд чи доведеться, хіба що у суботу, 20 липня в Приазов’ї, а 21 липня в західних областях ймовірні локальні дощі з грозами.

Згідно даним “Укргідрометцентру”, 20 липня дощі з грозами накриють Крим. Вдень, попри опади, тут температура там підніметься до +33 градусів. А в неділю, 21 липня, дощі з грозами ймовірні на заході, у Вінницькій області.

Погода у Києві

У Києві 20-21 липня передбачається суха сонячна погода з температурою повітря близько +28 градусів.

Спека в Україні

Спека в Україні тримається вже близько двох тижнів. Причому синоптики без перебільшення називають її рекордною. Достатньо згадати, що в Миколаєві спека побила історичний рекорд. А в Києві спекотні рекорди за цей час важко порахувати.

Зазначимо, що синоптики прогнозували, що 18-20 липня в Україні спека спаде, але цей період навряд чи буде тривалим. За цим “перепочинком” прийде нова хвиля спеки. А вже ґрунтовніший спад спеки, особливо на півдні, на сході та в центрі трапиться з 26 липня.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

3 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

3 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

3 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

3 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

3 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

3 години ago