Categories: Погода

В Україні кардинально зміниться погода: синоптики оновили прогноз

Синоптики застерігають: українська осінь різко змінить свій настрій. У найближчі дні холодне арктичне повітря охопить країну, і перші заморозки відчують навіть жителі Києва.

Антициклон Werner, не зустрівши жодних перешкод, дав можливість холодному повітрю з арктичних широт вільно проникнути в Україну. Температура падатиме, створюючи зимовий настрій. За словами синоптика Ігоря Кібальчича, вже 18 жовтня антициклон забезпечить малохмарну погоду по всій країні. Опади можливі лише на крайньому сході та в Криму.

Прогнозують також тумани вночі та вранці, а вітер змінних напрямків сягатиме 3-8 м/с. Температура вночі коливатиметься між +2 та +7 °С, а вдень – від +8 до +13 °С. Захід і північ України зіштовхнуться із заморозками до -3 °С.

У Києві в п’ятницю, 18 жовтня, збережеться хмарність, опадів не передбачається. Температура вдень досягне +9 °С, але вночі опуститься до -2 °С. Вітер буде слабким, швидкістю до 2 м/с.

Синоптикиня Наталка Діденко попередила, що антициклон принесе ясну, але холодну погоду, що спричинить заморозки практично по всій Україні. Лише схід і південний схід країни зможуть уникнути «мінусів» завдяки хмарності, яку принесли вторинні атмосферні фронти.

На вихідних ситуація не зміниться, заморозки продовжаться, про це також попередив Ігор Кібальчич. А в «Укргідрометцентрі» підтвердили, що антициклон, який пануватиме з 17 жовтня, принесе прояснення, але водночас забезпечить заморозки у більшості регіонів.

Романчук Микола

Recent Posts

Осінні канікули 2024: 5 крутих місць для сімейного відпочинку з дітьми

Осінні канікули — це чудова нагода провести час з сім’єю і вирушити у незабутню подорож.…

58 секунд ago

Золота осінь повертається: Україну накриє тепло з Європи

Хоча осінь традиційно готує Україну до холодних температур, цього разу природа приготувала сюрприз. За даними…

10 хв. ago

У Польщі відбувається хвиля масових звільнень – ЗМІ

Кількість звільнених працівників у Польщі продовжує зростати. Про це пише газета Dziennik Gazeta Prawna. Експерти говорять про…

17 хв. ago

Бог шлюбу: Японець має 4 дружин, 2 коханок і 10 дітей

36-річний Рюта Ватанабе з північної префектури Хоккайдо, Японія, вирішив побудувати сімейне життя, яке кидає виклик…

48 хв. ago

Lufthansa отримала рекордний штраф за дискримінацію єврейських пасажирів

Авіакомпанія Lufthansa опинилася в епіцентрі скандалу після звинувачень у дискримінації, коли групі єврейських пасажирів відмовили…

53 хв. ago

Осінні канікули скасовано: деякі школярі залишаються без відпочинку

Українська система освіти опинилася під серйозним тиском через війну та енергетичну кризу, що змусило деякі…

58 хв. ago