Categories: Погода

Синоптики прогнозують нову хвилю спеки в Україні: як вберегтись

В Україні очікується ще одна хвиля сильної спеки, про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко. За її словами, зараз країна переживає пік спеки, але з 18 липня очікується зниження температури в деяких регіонах.

Зокрема, спека ослабне на півночі України, а на заході країни вона вже зменшилася і триматиметься на поточному рівні. У південних, східних та центральних областях зниження температури очікується трохи пізніше.

Спека. Фото: скрін youtube

Наталка Діденко попередила, що це не остання хвиля спеки цього літа. Вона зазначила, що після 26 липня очікується ще одна хвиля, яка, можливо, не досягне +41, +42 °C, як зараз на півдні, сході та в центрі країни. Проте стабільного і тривалого зниження температури не передбачається.

Інший синоптик, Ігор Кібальчич, також висловився щодо аномальної спеки в Україні. Він зазначив, що подібні хвилі спеки будуть повторюватися все частіше через інтенсивне потепління клімату.

Високі температури, які зараз фіксуються в Україні, не характерні для нашої місцевості і негативно впливають на самопочуття багатьох людей і тварин. Потрібно пити багато води, менше знаходитись на вулиці, особливо без головного убору.

спека

Кібальчич пояснив, що в майбутньому тривалі періоди спеки ставатимуть частішими через збільшення ступеня континентальності клімату над Східною Європою. Це означає, що клімат у нашому регіоні ставатиме все більш континентальним, з більш вираженими коливаннями температур, особливо влітку.

Ольга Степанова

Recent Posts

Київ піднявся на перше місце в світі за забрудненістю повітря: не виходьте на вулицю

Через пожежі в екосистемі на Київщині українська столиця посіла перше місце в світі за рівнем…

2 хв. ago

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

11 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

24 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

34 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

46 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

1 годину ago