Categories: Погода

“Циклон почне зсуватися”: у регіонах України прогнозують заморозки та сніг

Напередодні вихідних в Україні випаде сніг на рівнинах. Синоптикиня Наталка Діденко попередила про сильний вітер і похолодання.

Синоптикиня Наталка Діденко розповіла, на які сюрпризи очікувати від погоди в Україні перед вихідними. Про це відомо з її публікації в соцмережах від 18 квітня.

Експертка пояснила, що в п’ятницю, 19 квітня, дощовий циклон і його атмосферні фронти почнуть зсуватися. Найбільше ймовірності, що опади випадуть на Сході й Півночі, а також у Вінницькій області.

“До того ж через холодну погоду мокрий сніг можливий не лише в Карпатах, а й на рівнині”, — підкреслила Діденко.

Синоптикиня зазначила, що в решті регіонів на Сході, Півдні та в Центрі істотних опадів не передбачається. Вітер має бути західного напрямку — поривчастий, до сильного.

“Обережно під деревами та білбордами”, — попередила Діденко.

Уночі на Сході та Півдні, а також у Дніпропетровській області температура знизиться до +13…+18 градусів. На Півночі та Заході, а також у більшості центральних регіонів очікується +8…+12 градусів.

“Уважно. Найближчої ночі в західних областях, а в ніч на 20-те квітня в більшості областей України, окрім південної частини, передбачаються заморозки”, — наголосила експертка.

Вона розповіла, що в Києві п’ятниця також буде холодною. В столиці передбачається сильний західний вітер і подекуди дощ. Стовпчики термометрів фіксуватимуть приблизно +8 градусів.

“Тому завтра — гардероб, як у березні чи листопаді, але настрій бажано все ж весняний. Бо надалі температура повітря почне підвищуватися”, — додала Діденко.

Дощовий циклон на карті Фото: facebook Наталка Діденко
Ольга Степанова

Recent Posts

Вакцина проти ВІЛ: препарат уперше виробив потужні антитіла

Будь-яка вакцина вважається успішною, якщо вона виробляє антитіла в імунізованих людей. Але цього недостатньо для…

54 хв. ago

Мільярди користувачів браузера Chrome у небезпеці: як захиститися від хакерської атаки

Мільярди користувачів версії Chrome для настільних комп'ютерів опинилися під загрозою. Браузер виявився вразливим перед хакерськими…

1 годину ago

“Тільки через ТЦК”: жінок-медиків не прийматимуть на роботу без “військового квитка”

Український уряд виключив норму, згідно з якою жінки-медики або фармацевти, які не мають військово-облікових документів, могли влаштовуватися…

1 годину ago

Ситуація не дуже хороша: синоптик про дощі в Україні

Найближчим часом в Україні збережеться переважно суха та дуже тепла погода, що вже негативно позначається на…

1 годину ago

Росія може перейти у наступ на Сумщині у будь-який момент – прикордонники

Російська Федерація може розгорнути наступ у Сумській області у будь-яку хвилину. Повністю виключати військову кампанію РФ у…

2 години ago

Роботодавців зобов’язали вручати повістки та забезпечувати прибуття працівників до ТЦК

Роботодавців зобов’язали вручати повістки працівникам і забезпечити їх прибуття до ТЦК. Відповідні зміни передбачені постановою Кабміну від…

2 години ago