Categories: Погода

Холодний антициклон накриває Україну: прогноз на 18 жовтня

У п’ятницю, 18 жовтня, погода в Україні буде прохолодною, із хмарністю та проясненнями. За даними Укргідрометцентру, потужний антициклон принесе заморозки майже на всій території країни. Наші предки вірили, що якщо погода змінюється протягом дня, таким буде весь місяць. Цей прогноз додає інтриги в очікуванні жовтня.

Прогноз по регіонах

Синоптики зазначають, що антициклон, який стаціонарно розмістився над країною, забезпечить суху погоду в більшості областей. Дощі можливі лише на сході, зокрема у Дніпрі та Запоріжжі, але й там вони будуть незначними. У східних регіонах, таких як Харківщина та Луганщина, очікується найхолодніша погода — вдень температура коливатиметься між +7 та +9 градусами.

У центральних та північних областях, включаючи Київщину, температура підніметься до +8…+11 градусів, а на заході та півдні очікується трохи тепліше — до +10…+13 градусів. Найтепліше буде на Закарпатті, де повітря прогріється до +16 градусів.

Київщина: холодна та суха погода

У Київській області вночі температура опуститься до +1…+3 градусів, на околицях можливі заморозки. Вдень повітря прогріється до +9 градусів. Вітер буде змінних напрямків, 3-8 м/с. Хоча опадів не прогнозується, жителі області відчують похолодання на собі, особливо вночі.

Надія на потепління

Синоптикиня Наталка Діденко заспокоює: холодна погода триватиме недовго. З 21 жовтня в більшості областей України очікується суттєве потепління. Вона прогнозує суху, сонячну погоду з денною температурою +13…+17 градусів. “Поки що дружно мерзнемо, але прийдешнє потепління хай вас трохи зігріє”, — пише Діденко у своєму прогнозі.

Таким чином, Україна наразі перебуває під впливом холодного антициклону, але вже наступного тижня жителі країни можуть очікувати на приємне жовтневе тепло.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Будівництво міста на Марсі: Маск розкрив головну перепону

Людство зможе почати підкорювати інші планети лише після того, як удосконалить ракетні та космічні технології приблизно в…

2 години ago

Щоб домогтися свого, вони підуть на все: найхитріші знаки зодіаку

Так, іноді хитрість допомагає досягти своєї мети та уникнути купи неприємностей. Однак ці знаки зодіаку…

2 години ago

15-річна американка прочитала книгу Достоєвського і застрелила свою матір

"Ти колись бачила труп?" – такими моторошними словами 14-річна Карлі Грегг зустріла свою подругу після того,…

2 години ago

Модні шапки на осінь, зиму: що буде в тренді 2024-2025

З кожним днем стає все холодніше, зима вже близько, пора вибирати модну шапку. Дизайнери, як…

2 години ago

Повістки в Україні отримують ті, хто мають відстрочку і заброньовані: що робити

Повістки в Україні надсилають зокрема військовозобов’язаним, які мають відстрочку і заброньовані. Адвокат Володимир Кишеня у своєму TikTok розповів,…

3 години ago

В Іспанії на пляж викинуло 10-метрового кальмара-монстра – фото

В Іспанії на пляж викинуло 10-метрового кальмара. Про це пише Need To Know. Моторошну істоту помітили в…

3 години ago