Categories: Погода

Синоптик повідомила, коли в Україні почне спадати страшна спека

Завтра останній день спеки в Україні.

Такий прогноз дала у Фейсбуці синоптик Наталка Діденко.

За її словами, антициклон, що тривалий час панував над Україною і блокував просування вглиб континенту вологих і свіжіших повітряних мас з Атлантики, нарешті потроху руйнується. Оскільки це масивне і масштабне утворення, то й руйнування займе певний час. Проте тенденції вже очевидні.

“Ще завтра, 17 липня, надзвичайна спека утримуватиметься над Україною, проте вже 18 липня очікується зниження температури повітря в Житомирській, Київській та Чернігівській областях. Протягом 19-20 липня зона послаблення спеки зсунеться на південь, центр та схід України”, – зазначила Діденко.

У середу в Україні утримається надзвичайна спека з температурою повітря +34…+39 градусів Цельсія, подекуди доходитиме до +40 градусів і вище. Лише в західних областях буде легше – +30…+34 градуси.

Завтра локальні грозові дощі ймовірні в західних областях України, а ввечері в середу опади можливі на півночі та в центральних областях (крім Полтавщини та Дніпропетровщини).

У Києві 17 липня буде дуже спекотно, +35…+37 градусів. Переважно сухо, хіба що вечорами місцями пройде короткочасний дощ із грозою.

18 липня у столиці почне потроху опускатися температура повітря, до +30…+32 градусів, а 19 липня – до +28…+30 градусів.

“Завтра фактично найспекотніший день літа. Звісно, ще буде спека і сильна спека, проте вже такі люті режими, як вночі +28, а вдень за +40 ми, схоже, подолали”, – резюмувала синоптик.

Ольга Степанова

Recent Posts

Експертка спрогнозувала, яким буде курс долара до кінця року

Фінансова експертка Олена Сосєдка розповіла, що фінансова підтримка Міжнародного валютного фонду допоможе стабілізувати ситуацію на…

10 хв. ago

В Ірпені з п’ятого поверху гуртожитку вистрибнув голий чоловік. ВІДЕО

Про це повідомляють місцеві Telegram-канали. За даними очевидців, після падіння «трюкач» вижив, але зламав кінцівки.…

25 хв. ago

Стало відомо, яким буде щомісячний платіж за економічне бронювання від мобілізації

Щомісячний платіж за економічне бронювання від служби в українській армії складатиме для чоловіків 20-30 тисяч гривень. Про…

40 хв. ago

Повістки в Україні вручатимуть по-новому: що хочуть змінити

В Україні продовжується процес вручення повісток військовозобов'язаним чоловікам через повномасштабну війну. Наразі цей документ можуть виписати у…

51 хв. ago

Хризантеми восени: як правильно висаджувати квіти

Хризантеми вважаються окрасою будь-якої ділянки. Коли вже все відцвіло, вони можуть бути яскравим промінцем на…

55 хв. ago

Мобілізація в Україні: багатодітні батьки не завжди мають право на відстрочку

Терцентри комплектування (ТЦК), коли ідеться про відстрочку для батьків трьох або більше дітей, звертають увагу на заборгованість…

1 годину ago