Categories: Погода

Антициклон змінить погоду в Україні: температура різко впаде

Вже з другої половини цього тижня над Україною нависне потужний антициклон, який не поспішає зрушити з місця. Це означає, що дощів стане менше, але разом із ними підуть і теплі дні. Синоптик Ігор Кібальчич прогнозує заморозки, які точно не залишать байдужими навіть найстійкіших.

Прогноз на 17 жовтня

Четвер порадує любителів драми: ніч і ранок у південних, центральних та східних областях супроводжуватимуться місцевими невеликими дощами, які ніби промовляють: «Прощавай, осіннє тепло!». Вдень, однак, дощі припиняться майже по всій країні. Захід і центр прокинуться в тумані, а нічна температура коливатиметься між +2 і +7 °С, місцями на заході очікуються заморозки до -3 °С. Денна температура не вразить — скромні +8…+13 °С.

Прогноз на 18 жовтня

П’ятниця, 18 жовтня, стане тріумфом антициклону, який принесе ясну погоду. Опади обмежать свою присутність на крайньому сході та в Криму. Вітер 3-8 м/с тільки підкреслить прохолоду дня. Уночі очікуються ті ж самі +2…+7 °С, вдень — звичні для середини жовтня +8…+13 °С. Захід і північ знову піддадуться нічним заморозкам до -3 °С.

Прогноз на 19 жовтня

Субота продовжить серію холодних днів. Опадів не передбачається, а в Криму можливі невеликі дощі. Вітер залишиться стабільним — 3-8 м/с. Температура вночі не перевищить +2…+7 °С, а вдень залишиться на рівні +8…+13 °С. Захід, центр і північ знову зіткнуться із заморозками до -3 °С.

Прогноз на 20 жовтня

На завершення тижня антициклон продовжить впливати на погоду в Україні, даруючи сухі, але холодні дні. Вночі термометри покажуть +2…+7 °С, а вдень — до +9…+14 °С. Захід, центр та північ вкотре відчують нічні заморозки до -3 °С.

Заморозки у Києві: що готує столиця

Київ також не уникне похолодання. З 17 жовтня на столицю насувається зона високого атмосферного тиску, яка витіснить не тільки дощі, але й усе тепло. Укргідрометцентр попереджає: нічна температура різко знизиться, і заморозки стануть новою реальністю для киян. Готуйте теплий одяг, адже осінь вирішила показати свій холодний характер.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Новий формат сповіщень від ТЦК: де може чекати сюрприз

Останнім часом зростає кількість випадків, коли військовозобов'язані громадяни отримують повістки на електронну пошту від ТЦК.…

2 хв. ago

50 прокурорів Хмельниччини оформили «інвалідність» з допомогою голови МСЕК Крупи

Ось вам історія, яка могла б стати сценарієм для найгіршого антикорупційного фільму, але це реальність…

5 хв. ago

Кому 6, а кому 12 грн за кВт/годину: депутат розкрив сценарій підвищення тарифів на світло

Готуйте гаманці, бо чергове підвищення тарифів на електроенергію не за горами. Голова підкомітету з питань…

11 хв. ago

Провал плану перемоги стане Голгофою для Зеленського, – експерт

У разі, якщо план перемоги не спрацює, президент Володимир Зеленський понесе катастрофічну для себе політичну відповідальність. Про…

23 хв. ago

Закон про підвищення податків неконституційний, – Южаніна

Народна депутатка з фракції "Європейська Солідарність" Ніна Южаніна  закликала президента накласти вето на закон про…

27 хв. ago

Топ 5 політиків, яким українці довіряють найменше

Згідно з останніми даними соціологічного опитування, проведеного Центром Разумкова, рівень недовіри до деяких українських політиків…

32 хв. ago