Categories: Погода

Антициклон змінить погоду в Україні: температура різко впаде

Вже з другої половини цього тижня над Україною нависне потужний антициклон, який не поспішає зрушити з місця. Це означає, що дощів стане менше, але разом із ними підуть і теплі дні. Синоптик Ігор Кібальчич прогнозує заморозки, які точно не залишать байдужими навіть найстійкіших.

Прогноз на 17 жовтня

Четвер порадує любителів драми: ніч і ранок у південних, центральних та східних областях супроводжуватимуться місцевими невеликими дощами, які ніби промовляють: «Прощавай, осіннє тепло!». Вдень, однак, дощі припиняться майже по всій країні. Захід і центр прокинуться в тумані, а нічна температура коливатиметься між +2 і +7 °С, місцями на заході очікуються заморозки до -3 °С. Денна температура не вразить — скромні +8…+13 °С.

Прогноз на 18 жовтня

П’ятниця, 18 жовтня, стане тріумфом антициклону, який принесе ясну погоду. Опади обмежать свою присутність на крайньому сході та в Криму. Вітер 3-8 м/с тільки підкреслить прохолоду дня. Уночі очікуються ті ж самі +2…+7 °С, вдень — звичні для середини жовтня +8…+13 °С. Захід і північ знову піддадуться нічним заморозкам до -3 °С.

Прогноз на 19 жовтня

Субота продовжить серію холодних днів. Опадів не передбачається, а в Криму можливі невеликі дощі. Вітер залишиться стабільним — 3-8 м/с. Температура вночі не перевищить +2…+7 °С, а вдень залишиться на рівні +8…+13 °С. Захід, центр і північ знову зіткнуться із заморозками до -3 °С.

Прогноз на 20 жовтня

На завершення тижня антициклон продовжить впливати на погоду в Україні, даруючи сухі, але холодні дні. Вночі термометри покажуть +2…+7 °С, а вдень — до +9…+14 °С. Захід, центр та північ вкотре відчують нічні заморозки до -3 °С.

Заморозки у Києві: що готує столиця

Київ також не уникне похолодання. З 17 жовтня на столицю насувається зона високого атмосферного тиску, яка витіснить не тільки дощі, але й усе тепло. Укргідрометцентр попереджає: нічна температура різко знизиться, і заморозки стануть новою реальністю для киян. Готуйте теплий одяг, адже осінь вирішила показати свій холодний характер.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Ілона Маска звинуватили в плагіаті через дизайн нових Tesla (фото)

Нові безпілотні електромобілі Tesla Cybercab та Robovan стали причиною скандалу. Ілона Маска звинуватили в плагіаті, адже дизайн…

5 хв. ago

Уже немодно: зіркова стилістка назвала джинси, які стали антитрендами у 2024 році

Комфорт і стильний баланс — основа сучасної моди, і в 2024 році деякі тренди джинсів…

11 хв. ago

Рейтинг летить в прірву: скільки українців зараз довіряють Зеленському

Центр Разумкова з 20 по 26 вересня 2024 року провів опитування щодо того, яким політикам,…

24 хв. ago

Вижити не можливо: майже половина українців отримує пенсію менше ніж 100 доларів

В Україні станом на 1 жовтня нараховується 10,34 мільйона пенсіонерів. 43% літніх людей в Україні…

31 хв. ago

Новий рекорд: названо найшвидший “‎бюджетний”‎ серійний автомобіль

Chevrolet Corvette ZR1 встановив рекорд швидкості для сучасних серійних авто дешевше 1 млн доларів, ставши…

43 хв. ago

Мобілізація чоловіків 50+: два винятки, коли призов неминучий

В Україні оновлено умови мобілізації для чоловіків віком від 50 років. Ця категорія громадян зазвичай…

46 хв. ago