Categories: Погода

Прогноз погоди на вихідні 17–18 серпня: липнева спека повертається

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних нагадає усім про недавню липневу спеку. По всій Україні буде сонячно, опади можливі лише в деяких областях.

Погода в суботу 17 серпня

У суботу найспекотніше буде у Херсонській і Миколаївській областях — +33…+36 °С (уночі — +18…+20 °С). У центральних і північних регіонах країни термометри покажуть +31…+34 °С (уночі — +15…+18 °С), на решті території — +29…+32 °С (уночі — від +14 до +20 °С). Лише в Луганській і Донецькій областях температурні показники будуть трохи нижчими — +26…+29 °С (уночі — +13…+16 °С).

По всій Україні буде малохмарно та сухо, лише в Закарпатській, Львівській, Чернівецькій та Івано-Франківській областях місцями можуть пройти короткочасні дощі.

Погода в неділю 18 серпня

У це важко повірити, але в неділю буде ще спекотніше, ніж у суботу. До максимальних температурних показників потрібно готуватися мешканцям Миколаївської та Херсонської областей, де очікується +34…+36 °С (уночі — +18…+23 °С). На Закарпатті, у Львівській, Івано-Франківській, Волинській, Рівненській і Луганській областях термометри покажуть +29…+31 °С (уночі — +16…+18 °С). На решті території країни синоптики прогнозують +32…+34 °С (уночі — +16…+19 °С).

У більшості областей України буде сухо, лише на заході, а також у Житомирській, Вінницькій і Черкаській областях можливі короткочасні дощі з грозами.

Через сильну спеку радимо пити багато води кімнатної температури, відмовитися від надмірної фізичної активності та не виходити на сонце з 11:00 до 15:00 — високий УФ-індекс вкрай небезпечний для шкіри.

Погода у понеділок 19 серпня

Погода на початку тижня буде такою ж спекотною, особливо на півдні, південному сході та в Харківській області — до +33…+36 °С удень та +18…+21 °С уночі. На сході, півночі та в центрі України очікується +31…+33 °С (уночі — +17…+20 °С). На заході країни пройдуть короткочасні дощі, але довгоочікуваної прохолоди вони не принесуть: термометри покажуть тут +28…+31 °С (уночі — +18…+20 °С).

Народні прикмети та вірування

Спека 17 серпня провіщала затяжні дощі в останні тижні серпня та теплий листопад. Якщо бджоли цього дня активно сідали на землю, наші предки готувалися до холодної зими й починали утеплювати свої оселі.

Вважалося, що погода 18 серпня «передбачала» погоду на грудень: що спекотніший день, то теплішим і сонячнішим мав бути перший зимовий місяць. Грім у цей день віщував поганий урожай зернових, але це тільки якщо після дощу не з’являлася веселка.

Ольга Степанова

Recent Posts

У британських поїздах заборонили додатки для знайомств

Один із найбільших залізничних операторів Великої Британії Northern вирішив обмежити можливість своїм пасажирам користуватися в…

22 хв. ago

8-річна дівчинка викрала позашляховик батьків: її знайшли за 30 км від дому (відео)

У Бетфорді в штаті Огайо в США 8-річна дівчинка викрала позашляховик батьків і поїхала за…

24 хв. ago

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

48 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

56 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

1 годину ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

1 годину ago