Categories: Погода

Погода в Україні стане по-справжньому літньою – прогноз синоптиків з 17 по 23 червня

Цього тижня, з 17 по 23 червня, у західних областях України очікується доволі нестійка погода. Про це повідомляє Укргідрометцентр. Синоптики прогнозують, що подекуди не виключені сильні зливи. Наші пращури помітили, якщо граки пасуться на траві – на дощ, грають – на хорошу погоду.

Синоптики в Укргідрометцентрі повідомили, що завдяки надходженню повітряних мас та атмосферних фронтів із центральної Європи, у західних областях нашої країни очікується доволі нестійка погода – періодично проходитимуть дощі у супроводі гроз, подекуди не виключені сильні зливи, шквали та крупний град. В інших регіонах погода очікується більш стійкою з тенденцією поступового підвищення температури повітря, особливо на півдні та південному сході.

  • У понеділок, 17 червня, вночі у північних, центральних та східних регіонах, вдень у більшості областей України пройдуть дощі з грозами, подекуди значні опади. Вдень в окремих пунктах можливий град та шквали, 15-20 м/с. Вітер західний, північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +13-18°С, вдень +21-26°С, на півдні +26-31°С.
  • У вівторок, 18 червня, вночі без істотних опадів, вдень на Півночі Лівобережжя та місцями у центральних областях пройдуть невеликі короткочасні дощі з грозами, на решті території країни без опадів. Вітер північно-західний, 5-10 м/с, у західних областях змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +13-18°С, на південному сході до +20°С; вдень +24-29°С, на півдні місцями до +32°С.
  • У середу, 19 червня, вночі без опадів, вдень у західних та Київській областях очікуються грозові дощі, місцями сильні зливи, град та шквали, 17-22 м/с. На решті території країни без опадів. Вітер у західній частині південний, 5-10 м/с, на решті території змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +13-18°С, на південному сході до +21°С; вдень +27-32°С.
  • У четвер, 20 червня, у центральних, північних та східних областях пройдуть дощі з грозами, на решті території без істотних опадів. Вітер північно-західний, 7-12 м/с, на Лівобережжі вдень місцями пориви, 15-17 м/с. Температура повітря вночі +10-15°С, у південних та східних областях +17-22°С; вдень +20-25°С, на півдні та у Криму +26-31°С.
  • У п’ятницю, 21 червня, опадів в Україні не передбачається. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +11-16°С, у південних областях до +18°С; вдень +22-27°С.
  • У суботу, 22 червня, утримається переважно суха стійка погода, лише вдень у західних областях місцями пройде невеликий короткочасний дощ із грозою. Вітер західної чверті, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +12-17°С, вдень +27-32°С.
  • У неділю, 23 червня, у західних областях місцями пройдуть дощі із грозами, на решті території України без опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +16-21°С, вдень +29-34°С, на півдні місцями +36°С.
Ольга Степанова

Recent Posts

Гад якийсь: що відомо про нового коханого Наталі Портман

Рік тому весь світ уважно стежив за драмою, що розгорталася у родині Наталі Портман. У травні…

5 хв. ago

Мільйон доларів за свою людину на Львівській митниці: пасинку директора інституту судекспертиз повідомили про підозру

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) повідомили про підозру Назару Шептицькому, пасинку провідного судового експерта Олександра Рувіна. Він…

18 хв. ago

Байден попросив не планувати йому заходи після 20:00, щоб більше спати

У відповідь на недавні невдачі в публічних виступах, президент США Джо Байден закликав губернаторів-демократів утриматися…

25 хв. ago

Друг Гіркіна: на фронті ліквідували ще одного відомого пропагандиста (фото)

Останнім часом все частіше з’являються цікаві новини про російських пропагандистів, яким тотально не щастить. Так, у…

37 хв. ago

Двометрова акула у США напала на людей

В американському штаті Техас акула напала на чотирьох відпочивальників. Як пише businessinsider, напади акул рідкісні, і в Техасі…

47 хв. ago

Суд встав на сторону військовозобов’язаного, який не оновив дані у ТЦК

Ленінський райсуд Миколаєва розглядав справу, в якій йшлося про штраф у розмірі 25 500 грн за…

58 хв. ago