Categories: Погода

Погода в Україні стане по-справжньому літньою – прогноз синоптиків з 17 по 23 червня

Цього тижня, з 17 по 23 червня, у західних областях України очікується доволі нестійка погода. Про це повідомляє Укргідрометцентр. Синоптики прогнозують, що подекуди не виключені сильні зливи. Наші пращури помітили, якщо граки пасуться на траві – на дощ, грають – на хорошу погоду.

Синоптики в Укргідрометцентрі повідомили, що завдяки надходженню повітряних мас та атмосферних фронтів із центральної Європи, у західних областях нашої країни очікується доволі нестійка погода – періодично проходитимуть дощі у супроводі гроз, подекуди не виключені сильні зливи, шквали та крупний град. В інших регіонах погода очікується більш стійкою з тенденцією поступового підвищення температури повітря, особливо на півдні та південному сході.

  • У понеділок, 17 червня, вночі у північних, центральних та східних регіонах, вдень у більшості областей України пройдуть дощі з грозами, подекуди значні опади. Вдень в окремих пунктах можливий град та шквали, 15-20 м/с. Вітер західний, північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +13-18°С, вдень +21-26°С, на півдні +26-31°С.
  • У вівторок, 18 червня, вночі без істотних опадів, вдень на Півночі Лівобережжя та місцями у центральних областях пройдуть невеликі короткочасні дощі з грозами, на решті території країни без опадів. Вітер північно-західний, 5-10 м/с, у західних областях змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +13-18°С, на південному сході до +20°С; вдень +24-29°С, на півдні місцями до +32°С.
  • У середу, 19 червня, вночі без опадів, вдень у західних та Київській областях очікуються грозові дощі, місцями сильні зливи, град та шквали, 17-22 м/с. На решті території країни без опадів. Вітер у західній частині південний, 5-10 м/с, на решті території змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +13-18°С, на південному сході до +21°С; вдень +27-32°С.
  • У четвер, 20 червня, у центральних, північних та східних областях пройдуть дощі з грозами, на решті території без істотних опадів. Вітер північно-західний, 7-12 м/с, на Лівобережжі вдень місцями пориви, 15-17 м/с. Температура повітря вночі +10-15°С, у південних та східних областях +17-22°С; вдень +20-25°С, на півдні та у Криму +26-31°С.
  • У п’ятницю, 21 червня, опадів в Україні не передбачається. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +11-16°С, у південних областях до +18°С; вдень +22-27°С.
  • У суботу, 22 червня, утримається переважно суха стійка погода, лише вдень у західних областях місцями пройде невеликий короткочасний дощ із грозою. Вітер західної чверті, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +12-17°С, вдень +27-32°С.
  • У неділю, 23 червня, у західних областях місцями пройдуть дощі із грозами, на решті території України без опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +16-21°С, вдень +29-34°С, на півдні місцями +36°С.
Ольга Степанова

Recent Posts

Таке ВЛК не зараховується: що повинні перевірити лікарі, перш ніж зробити вас придатним

В Україні триває мобілізація, і багато людей, які мають проблеми зі здоров'ям, переймаються тим, як законно…

4 хв. ago

Україна опинилася за крок до дефолту – The Economist

У серпні спливає  термін боргових канікул для України за єврооблігаціями. Утримувачі єврооблігацій мають намір вимагати…

8 хв. ago

“Путін буде воювати, поки живий”: чи наважиться РФ піти війною проти НАТО – аналіз Foreign Affairs

Деякі експерти переконані, що для президента-диктатора Росії Володимира Путіна насправді важлива конфронтація із Заходом, а не перемога…

11 хв. ago

Спекотний липень і тропічні ночі: метеоролог розповіла, якою буде середина літа в Україні

Віра Балабух, кандидатка географічних наук, завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС…

13 хв. ago

Хазяйка світу. Як дружина Байдена стала найвпливовішою людиною планети і чого від неї чекають

Дебати кандидатів у президенти США показали, що Джо Байдену краще зняти свою кандидатуру, пише оглядач…

15 хв. ago

Латвія пішла на поступки біженцям з України: на які пільги можна розраховувати

Латвія вирішила залишити біженцям з України пільги у вигляді безкоштовного користування у громадським транспортом. Про…

18 хв. ago